cultura

Un Literal de Nobel

La segona edició de la Literal, la fira d'idees i llibres radicals, entra per la porta gran i convida, el 14 de maig a les 19 h, la guanyadora del Premi Nobel 2015, Svetlana Aleksiévitx, a fer una conferència sobre narratives i el seu particular estil literari. La fira, que tindrà lloc a l'espai de l'antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona el cap de setmana del 13, 14 i 15 de maig, està impulsada per les editorials independents Tigre de Paper, Virus, Pol·len, Bellaterra i Icària i “neix per la necessitat de crear un espai que aposti per la literatura especialitzada en política”, tal com ha instat el seu director, Simón Vázquez.

Durant aquests dies, més de 60 editorials, moltes d'elles de petit format, cooperatives i impulsores d'una economia social, exposaran al mercat del llibre per afavorir l'intercanvi d'idees entre autors, editors i públic. La fira, però, proposarà activitats amb un format diferent: hi haurà una sala d'entrevistes dinamitzada per periodistes, junt amb personalitats com ara Wolfgang Fritz Haug, José María Esparza o David Fernández. “Cada entrevista durarà uns 20 minuts i tothom serà lliure d'entrar-hi i sortir-ne quan vulgui”, ha aclarit Vázquez. També hi haurà una sala de conferències en què, a més d'Aleksiévitx, hi participaran Ingrid Strobl, Roland Frosso o Nanni Belastrini.

D'altra banda, el principal objectiu de la fira és “expandir-se a nous públics”, i per això també hi haurà propostes musicals i gastronòmiques complementàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.