cultura

La Penyora homenatja la cantant i actriu Uma Ysamat

Carles Santos, Sol Picó, Alfonso de Vilallonga i altres amics actuaran avui a la placeta de davant del Truffaut

Va ser una gran col·laboradora del Pepe Sales

L'associació cultural La Penyora ha organitzat avui un homenatge a l'actriu i cantant Montserrat Suñé Ysamat (Barcelona, 1948), més coneguda com Uma Ysamat, que va morir el febrer passat en un accident de trànsit. Pocs dies abans havia actuat per última vegada al festival d'art independent Pepe Sales, organitzat per La Penyora, del qual havia estat una activa col·laboradora des de fa quatre anys. “Tenia un pòsit d'humanitat impressionant i tothom se l'estimava”, diu Consol Ribas, de La Penyora, sobre aquesta artista de llarga trajectòria que va començar com a pianista clàssica, alumna de Maria Canals, i va acabar sent una creadora polifacètica, que va compartir projectes amb Carles Santos i molts altres inclassificables. Santos actuarà avui a l'homenatge a Uma Ysamat, que tindrà lloc a la placeta de Pere Sacoma, davant del cinema Truffaut de Girona (20 h), juntament amb altres artistes amics com ara Sol Picó, Mariona Sagarra, Alfonso de Vilallonga, Joan Serrats, Fèlix Brunet, Izzy & Ferry, Josep Bassal, Olvido Lanza, Marcel Tomàs, Amparo Parra, Isabel Ruiz de Villa i Cristina Cervià, molts d'ells també voluntaris reincidents del Pepe Sales.

Després de les actuacions, a les 22 h tindrà lloc al cinema Truffaut la projecció de la pel·lícula Catàstoples (L'hivern) , amb guió i direcció d'Uma Ysamat, que va plantejar aquest projecte audiovisual com “ un homenatge a la música –a la Gran Música– com a referència fonamental en la cultura de molts pobles, elaborant una pel·lícula muda dividida en les quatre estacions de l'any però des d'una visió pròpia”. Totes les activitats són gratuïtes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia