cultura

Passió per les rodes

El Saló del Còmic, que obrirà les portes dijous vinent, dedicarà la gran exposició als automòbils i les motocicletes utilitzades per personatges del món de la ficció

S'exposaran vehicles de ficció a escala real, com el DeLorean
del film ‘Retorn
al futur'

Motors a punt i començant a donar-los gas. El Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc al recinte firal de Montjuïc, ja està fent els entrenaments previs perquè dijous vinent, amb la prevista presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es doni el tret de sortida a quatre dies en què la cultura popular d'arrel mediàtica, centrada bàsicament en el còmic, però també derivant-se cap al món del cinema, l'art, la música, el videojocs, els jocs de rol, el col·leccionisme i el llibre, sigui la protagonista.

El tema central del saló són els vehicles a rodes i la seva presència en el món de la historieta. Així, es podrà veure a la mostra Vinyetes sobre rodes, amb prop de 200 pàgines originals procedents de tot el món relacionades amb el tema. A més de reproducció a escala dels vehicles de ficció, també n'hi haurà altres a escala real, com el DeLorean del film Retorn al futur, o un Ford Mustang com el que apareix a Sin City.

En relació amb aquest gran ítem del saló, el concurs de còmic escolar que organitza Ficomic amb el Departament d'Ensenyament tindrà com a temàtica la seguretat vial amb el títol d'Historietes sobre rodes. Al seu torn, el Servei Català de Trànsit oferirà un seguit d'activitats relacionades amb la seguretat vial, com ara un curs de conducció segura dins del recinte del saló. També es podrà ser protagonista d'un viatge en el temps dins del xassís d'un cotxe situat davant un croma verd que reproduirà imatges virtuals.

Sense rodes però vehicle al cap i a la fi és la reproducció de la nau Moon Tug que es podrà veure al recinte. L'aparell apareix en el film Independence Day: Contraataque, una seqüela d'Independence Day. La firma automobilística Seat hi participarà amb vehicles clàssics del seu catàleg que solien sortir a les vinyetes de les revistes de Bruguera.

Altres exposicions seran les dedicades a Ibáñez; a Luis Bermejo; a les novel·les gràfiques compromeses; al creador de Torpedo, Enrique Sánchez Abulí; a les superheroïnes femenines, i a la presència de la il·lustració a les xarxes socials. Aquesta darrera mostra ha estat comissariada per la periodista Anna Abella.

En el saló seran presents el Museu del Prado i del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), que des de fa temps dedica un petit espai a la il·lustració contemporània. Tothom que adquireixi una entrada al saló tindrà accés amb el mateix tiquet al MNAC al llarg de tot el mes de maig.

Entre els autors convidats hi ha els francesos Ben Bocquelet, Cyril Pedrosa, Marion Fayolle, Mathilde Domecq i Pierre Alary; el belga Bosse; els nord-americans Brian Azzarello, Ellie Pyle i Frank Miller; els britànics Doug Braithwaite, Mic Graves i Mike Carey; l'israelià Koren Shadmi; els italians Lele Vianello, Paolo Eleuteri Serpieri, Alberto Ponticelli, Stefano Turconi, Teresa Radice i Zerocalcarela; l'argentina Sole Otero; la veneçolana Sara Fratini; la libanesa Zeina Abirached, i el turc Yildiray Cinar.

“Crec que és el saló més ambiciós de tots els que hem fet perquè ocuparem 45. 000 metres quadrats i tenim moltes activitats i expositors, però, sobretot, volem que la gent surti satisfeta”, va declarar ahir el director de continguts del saló, Antoni Guiral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS