cultura

Ple català a Màlaga

‘Callback', ‘La propera pell' i cinc films més es reparteixen 16 dels 22 premis

‘El perdido' és
la triomfadora de Zonazine,
i ‘Alcaldessa', la millor direcció de documental

Ja és una tradició que el Festival de Màlaga seleccioni moltes produccions catalanes i que en premiï unes quantes, però el domini aclaparador d'aquesta edició sembla difícil de superar: s'han emportat 16 dels 22 premis a què aspiraven (5 són només per a produccions llatinoamericanes), entre els quals hi ha els més importants. En la secció oficial competitiva, Callback, de Carles Torres, s'ha endut la Biznaga d'Or a la millor pel·lícula, el guardó principal, i els premis al millor actor (el xilè Martín Bacigalupo) i guió.

La propera pell, que sortia com a favorita en les travesses, s'emporta de Màlaga un botí de cinc premis: millor direcció per a Isaki Lacuesta i Isa Campo, millor actriu per a Emma Suárez, premi especial del jurat, muntatge i premi de la crítica. Isaki Lacuesta es queixava aquesta setmana en una entrevista a El Punt Avui que encara no té distribuïdor, però segur que ara ho tindrà més fàcil. El jurat de la secció oficial ha distingit a més la música de Sílvia Pérez Cruz de Cerca de tu casa i la fotografia de Carles Gusi per Quatretondeta, que també ha obtingut una menció especial del jurat per al director, Pol Rodríguez.

El perdido, una producció catalana dirigida per Christophe Farnarier, cineasta marsellès que viu al Pla de l'Estany, ha estat la gran triomfadora de la secció Zonazine, amb les Biznagas de Plata a la millor pel·lícula, director i actor (Adri Miserachs). L'altre premi d'aquesta secció ha anat a mans de l'actriu Laura López per La pols, de Llàtzer Garcia.

‘Alcaldessa' Colau

El llargmetratge de Pau Faus Alcaldessa, que segueix de prop Ada Colau en el camí que la va portar a guanyar les eleccions municipals a Barcelona, comparteix ex aequo el premi a la millor direcció de documental amb Paciente, de Jorge Caballero, que també és producció catalana. La Biznaga de Plata al millor documental és per a Nosotras. Ellas, en què la cineasta argentina Julia Pesce retrata les dones de la seva família.

Rodat a Nova York, Callback és un thriller psicològic ambientat a Brooklyn, protagonitzat per Martín Bacigalupo. Té com a protagonista Larry, un fervent cristià evangèlic que treballa de mosso de mudances, encara que aspira a convertir-se en actor professional d'anuncis publicitaris. Fa dos anys, ja va guanyar a Màlaga 10.000 km, una altra producció catalana rodada en anglès, dirigida per Carlos Marques-Marcet.

La propera pell també és un thriller psicològic, ambientat en aquest cas en un poblet del Pirineu català, prop de la frontera. Vuit anys després de desaparèixer, un adolescent (Àlex Monner) torna amb la seva mare (Emma Suárez), però el seu tiet (Sergi López) dubta de la seva identitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda