cultura

cultura

Sis obres finalistes aspiren als premis AGT 2015 de teatre

La gala de lliurament dels guardons tindrà lloc el 25 de maig a la sala La Planeta de Girona

Durant la cerimònia es lliurarà el premi Pep Mora a la contribució a les arts escèniques a Jaume Alsina

L'Associació Gironina de Teatre (AGT) fa tres anys que reconeix els esforços de la professió i la tasca de les entitats i companyies del sector per tirar endavant projectes a les comarques gironines amb l'atorgament d'un premi. Després de reivindicar la tasca de la sala La Planeta (premi 2012), Quim Marcé al capdavant del Teatre de Bescanó (premi 2013) i l'actriu i professora Cristina Cervià (premi 2014), enguany fa un pas més i ha decidit ampliar els premis de l'AGT 2015 a dos guardons: el de millor espectacle d'arts escèniques professionals de les comarques gironines i el Pep Mora a la contribució a les arts escèniques (i que ve a ser l'hereu del premi que s'atorgava fins ara).

Els finalistes són Ventura, de Meritxell Yanes i David Planas; Cosas que se olvidan fácilmente, de Xavi Bobés; La Crida, de Cos a Cos, Històries de boscos i La Planeta; Momo, de la companyia Anna Roca; Yvonne, princesa de Borgonya, de la companyia Teatre Brik, i Kilòmetres, de Meritxell Yanes, directora que aspira al premi per partida doble.

També, com a novetat, s'ha convidat a votar als socis de l'AGT, als programadors de les comarques gironines, a responsables de cultura de la premsa local i a diferents professionals de les arts escèniques del territori i activistes culturals. L'espectacle guanyador es donarà a conèixer a la gala de lliurament dels premis de l'AGT, que tindrà lloc el 25 de maig a les 20 h a la sala La Planeta de Girona.

Jaume Alsina, reconegut

Qui no haurà d'esperar a saber-se guanyador és el figuerenc Jaume Alsina, cap tècnic del teatre El Jardí de Figueres, que ha estat reconegut amb el premi Pep Mora a la contribució a les arts escèniques gironines. El jurat, format per Pep Torner, tècnic de cultura de l'Ajuntament de Figueres; Mercè Mas, directora de l'Aula de Teatre de la UdG; Natalia Espinet, coreògrafa i activista cultural; Pablo Paz, escenògraf, i Cristina Cervià, actriu i guanyadora de l'edició anterior del premi de l'AGT, ha volgut reconèixer la seva llarga trajectòria, el seu pes en el desenvolupament de l'activitat teatral de l'Alt Empordà i, en definitiva, “tots els professionals que realitzen la seva feina entre bambolines, invisibles per al públic”.

Pep Mora va ser professor del centre de formació de teatre El Galliner i un prometedor director i actor de teatre de gest. Va perdre la vida en un accident de cotxe l'any 1999 a 33 anys.

ELS PREMIATS

2013
La sala La Planeta, dirigida per Pere Puig i Anna Carina Ribas, rep el primer premi que atorga l'AGT.
2014
Quim Marcé, tècnic i director artístic, rep el premi AGT 2013 per la seva tasca al Teatre de Bescanó.
2015
Cristina Cervià, actriu i professora teatral gironina amb una llarga trajectòria, rep el premi AGT 2014.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia