cultura

cultura

museus

Museus a un clic

Dotze museus catalans s'integren a la plataforma digital Google Art Project, que permet la visita virtual dels seus espais i col·leccions

Dotze museus catalans s'acaben d'integrar a la plataforma Google Art Project, web i també aplicació per a mòbils i tauletes, que permet accedir a la informació sobre aquestes institucions, així com fer visites virtuals pels espais del centre i les seves col·leccions. La Google Art Project aporta informació directa sobre 775 institucions d'arreu del món.

Amb l'entrada d'aquests dotze museus, ja són quinze els centres museístics que es poden trobar a la Google Art Project, ja que fins ara només s'hi havien integrat el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Museu Episcopal de Vic i la Fundació Rafael Masó de Girona. En una segona fase, s'hi incorporaran una dotzena més de museus.

Aquesta entrada massiva dels museus catalans en aquesta plataforma internacional és fruit de la col·laboració entre la Generalitat i Google, sent així la primera administració d'Europa en signar un acord d'aquestes característiques. El director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura, Jusèp Boya, valora molt positivament aquest acord per “l'esforç d'internacionalització que suposa per als nostres museus”. Els museus que acaben d'entrar a la plataforma són: la Fundació Joan Abelló de Mollet, el Cau Ferrat, el Palau Maricel i el Museu Romàntic de Sitges, el Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, la Fundació Pau Casals del Vendrell, el Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, el Museu d'Art Jaume Morera de Lleida, el Museu d'Art Modern i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

La visita als museus des de la plataforma Google Art permet, entre d'altres, visitar virtualment els centres i consultar algunes de les obres de les seves col·leccions, algunes de les quals amb qualitat de gigapíxels, amb la qual es poden arribar a veure detalls de les peces que l'ull humà no pot percebre. A més, els museus participants també passen a estar disponibles al Google Maps.

Increment d'activitat

D'altra banda, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, que se celebra avui, la Generalitat va presentar ahir el balanç dels museus catalans del 2015, en el qual es constata un augment de visitants del 10,8% respecte al 2014, amb més de 22.400.000 visites. Boya, però, assegura que aquesta és una xifra que no li obsessiona, i en canvi, destaca “l'augment d'activitat pròpia dels museus centrat en el seu patrimoni”. Boya confia consolidar aquesta tendència positiva amb un futur increment dels pressupostos dels museus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona