cultura

cultura

exposició

Pere Bellès expandeix la pintura a la Fundació Valvi

L'artista inaugura la primera exposició d'un nou cicle de la sala gironina dedicat a la plenitud creativa

La Fundació Valvi de Girona inaugura avui (19.30 h), coincidint amb l'exposició número 77 de la sala, un nou cicle que, amb el nom de Memòria personal, vol posar en relleu l'obra d'artistes vinculats a les terres de Girona que tenen en comú el fet que “es troben en un moment de plenitud per haver portat a terme un recorregut prou extens que els defineix perfectament”, en paraules de Maguí Noguer, responsable de la programació.

El primer convidat al nou cicle és Pere Bellès (Terrassa, 1965), un artista establert a Cadaqués i que amb La pintura expandida ofereix una generosa panoràmica de la seva obra. L'espectador disposarà de diversos elements per comprendre el treball més enllà de la funció plàstica i visual, per tal que pugui aprofundir en el procés de recerca, treball i experimentació de l'artista. En aquest sentit, es pretén donar una visió global de l'obra oferint al visitant l'oportunitat de conèixer tota la sèrie d'elements escultòrics que neixen al voltant dels quadres de Bellès, com ara maquetes, instal·lacions de petits objectes, tòtems, mòbils de gran format, gravats i tota mena de construccions minimalistes que, a la manera de plànols o constel·lacions, tracen en l'espai els rastres de civilitzacions senceres o, al contrari, el trajecte solitari d'un individu per la gran ciutat o pel bosc. La mostra es complementarà el dia 29 de juny amb un concert de Música expandida composta expressament per acompanyar l'obra de Bellès.

Una altra novetat d'aquest cicle que inaugura avui la Fundació Valvi és que les presentacions crítiques s'assignaran a un alumne de quart curs d'història de l'art de la Universitat de Girona, en aquesta ocasió, Àlex Roa Casellas. Per a Maguí Noguer, es tracta de “donar veu als futurs crítics d'art”.

LA DATA

29.06.16
és el dia
que s'ha programat a la mateixa Fundació Valvi un concert de ‘Música expandida' sobre l'obra de Bellès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda