cultura

Inund'art no oblida el drama dels refugiats

La mostra d'art emergent omplirà aquest cap de setmana Girona amb vora 50 propostes de 150 artistes

El prestigiós fotògraf iranià Reza Deghati, membre de la National Geographic Society, va realitzar tallers de fotografia per a nens sirians al camp de refugiats de Kawergosk, al Kurdistan iraquià, que així es van convertir en reporters per captar amb un punt de vista únic el sofriment de la seva gent. Aquestes fotos formen part de l'exposició Veus de l'exili, la més internacional de l'onzena mostra i trobada d'art multidisciplinari Inund'art , que tindrà lloc entre divendres i diumenge vinent en una dotzena d'espais de Girona. Veus de l'exili, que es podrà veure a la Casa de Cultura fins al 17 de juny, serà una de les activitats amb què Inund'art convidarà el públic a reflexionar sobre el drama dels refugiats, juntament amb dues instal·lacions a la Rambla de Girona –Europa Refuge, d'Investigació Canyera, i Refugi, de Josep Mercader i Magda Martínez– i el cartell d'aquesta onzena edició: la instal·lació Res és aliè, de Mercè Ribera, amb una embarcació precària plena de cadires. Cadires buides –“esperant que algú les ocupi i que no s'allargui aquesta espera”– com les que ahir, en la presentació de la mostra, envoltaven la seva directora, Raquel Moron, i els representants dels serveis territorials de Cultura, la Diputació, l'Ajuntament de Girona i la Casa de Cultura, donant suport a aquesta “mostra d'art emergent, arriscat i de qualitat, no un art d'estrelles ni de focs artificials”, com va dir Moron.

Inund'art ha assolit un rècord de propostes artístiques, amb la presentació de prop de 400 projectes –70% catalans, 20% espanyols, 10% de fora de l'Estat– entre els quals s'han seleccionat una cinquantena d'exposicions, instal·lacions, performances i actuacions de música i dansa, en què participen més de 150 artistes i que són majoritàriament gratuïtes. Aquest any, la mostra ha apostat especialment pels artistes de les comarques gironines –Xevi Bayona, Xavi Lloses, Carles Palacio, Xevi Solà, Paco Viciana, Agitart, Contaminando Sonrisas, Marta Pérez, Bigblack Rhino– i ha incorporat al seu mapa d'exposicions la Fundació Valvi, La Volta i El Bòlit. Inund'art també col·labora amb Giroscopi Cultural i amb la Coordinació Territorial de Joventut de Girona, en aquest cas per lliurar la menció especial d'art jove a un artista d'entre 18 i 29 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona