cultura

música

integració social

Música i cohesió social des de l'Orfeó Lleidatà

L'entitat ha impulsat el naixement d'una coral infantil i una d'adults al centre històric de Lleida

L'Orfeó Lleidatà va ser ahir l'escenari de l'estrena de la coral de l'escola Cervantes, del centre històric de Lleida. L'escola és un centre d'atenció educativa preferent classificat com de màxima complexitat pel fet de tenir alumnes amb dificultats en un entorn desafavorit econòmicament i socialment.

La coral, formada per nens de nou i deu anys, s'ha creat a través dels tallers de cant coral impartits aquest any per Maria Berengué. Ahir, en el seu debut, van estar acompanyats per la Coral de Vailets i la Coral de Xiquets de l'Orfeó Lleidatà.

La nova Coral Cervantes forma part d'un projecte pilot de la Fundació Orfeó Lleidatà que inclou la creació de dos corals al Centre Històric de Lleida, amb la voluntat de fer de la música una eina de cohesió social al barri on l'entitat cultural té la seua seu.

A més de la coral infantil, se n'ha creat una d'adulta, la Coral del Centre Històric, que farà el concert inaugural demà. En aquest projecte la Fundació Orfeó Lleidatà ha treballat amb l'associació Prosec-Promotora Social, entitat social dedicada a les persones i famílies en situació vulnerable del barri, a través dels tallers de cant a càrrec d'Anna Borrego, i disposa del suport de l'Obra Social La Caixa.

La Fundació Orfeó Lleidatà va iniciar el projecte l'hivern passat, amb la nadala Tots, escrita per Pedro Pardo i interpretada pel Cor de l'Orfeó Lleidatà. A partir de les descàrregues de la cançó a través de les plataformes iTunes i Spotify, els beneficis s'han destinat a finançar aquesta iniciativa. La nadala va tenir el suport de persones conegudes, com per exemple la monja Sor Lucía Caram, els presentadors Helena Garcia Melero i Ricard Ustrell, els músics Elena Gadel i Albert Galceran, i el crític musical Pep Blay.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA