cultura

sons del món

Jordi Camps Linnell

Música i vi, de gran reserva

Feia nou anys que oferia un vi jove de primera classe. Però després d'aquesta etapa, el festival de vi i música destapa un gran reserva. Amb un pressupost que dobla el d'anteriors edicions, Sons del Món aposta decididament per una programació “de primera línia”, en paraules del seu director, Xavi Pascual.

D'aquesta manera, enguany a la basílica de Castelló d'Empúries –que ha ampliat l'aforament– es podrà disfrutar de figures com la cantant israeliana Noa, en format acústic amb el guitarrista Gil Dor –únic concert de l'estiu a Catalunya– i el grup barceloní Manel. Per la Ciutadella de Roses passaran Rosario i Macaco –amb públic assegut i aforament per a unes 2.000 persones– i Sopa de Cabra, en un macroconcert amb el públic dret i capacitat per a uns 5.000 espectadors.

A més, com a principal novetat, el festival estrena dos espais nous: el de la platja d'Empuriabrava, on Sabor de Gràcia i Merkado Negro oferiran un concert gratuït durant les festes del Carme, i el monestir de Sant Pere de Rodes, on el 5 d'agost es clourà el festival amb un artista encara no confirmat. Arran de l'èxit de les anteriors edicions, i sobretot l'any passat, aquest any el festival ha potenciat els concerts de petit format –entre 100 i 150 espectadors– que tenen lloc en diferents cellers i que enguany tindran com a protagonistes Sanjosex, Joana Serrat, Marc Parrot, Cris Juanico i Sara Pi.

El festival s'ha obert oficialment un any més amb una presentació dels maridatges del festival al convent de Santa Clara de Castelló, amb l'actuació d'Elena Gadel i la realització d'un tast de vins. Perquè com bé se sap, el vi és un element imprescindible en aquest festival alt-empordanès i a cada concert de gran format la sommelier del festival, Laura Masramon, i altres sommeliers, com ara Ferran Centelles (El Bulli), Toni Gata (Miramar) i Rafel Sabadí (El Roser 2), han realitzat els maridatges entre cada artista programat i un vi de la DO Empordà. El del concert de Sopa de Cabra, del celler La Vinyeta, serà un vi especial amb motiu del 30è aniversari de la seva fundació.

SONS DEL MÓN Del 2 al 30 de juliol
www.sonsdelmon.cat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona