cultura

Savall, contra l'immobilisme

El IV Festival de Música Antiga de Poblet, que dirigeix Jordi Savall, proposa aquest any tres concerts, que es faran els dies 12, 13 i 14 d'agost amb un programa que va de les Cantigues de Santa María i el Llibre Vermell de Montserrat a la música tradicional dels segles XVIII i XIX.

Sempre en defensa del diàleg intercultural i religiós, Jordi Savall va defensar ahir que “la música de totes les èpoques és essencial per a la vida humana”, i va recordar que la cultura occidental existeix gràcies a la influència de totes les cultures. Després d'haver visitat un camp de refugiats a Vasilika (Grècia), Savall es va referir a la situació actual assenyalant que “és sorprenent que siguem capaços de tenir milers de persones en unes condicions absolutament insuportables”. “No podem ignorar que això només es pot resoldre si tots els europeus aixequem la veu per demanar una solució”, va concloure.

El primer concert, Orient-Occident: Les músiques cristianes, jueves i musulmanes en diàleg, pretén ser una reflexió dels elements que uneixen, en la diversitat, els pobles i les cultures d'Orient i Occident. Diàlegs cèltics de l'antic i del nu món pretén acostar les tradicions celtes passades i presents.

Finalment, el concert de cloenda, Cants a la Verge, homenatjarà la Mare de Déu d'Agost i es presentaran diàlegs de les músiques espirituals i les cançons populars. “La música antiga d'arrel sacra i la d'arrel profana conviuen i s'influencien recíprocament.”

El festival estrena un nou emplaçament, l'antic dormitori dels monjos, tot i que el primer concert es farà, com és habitual, a la plaça de l'Església de Poblet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona