cultura

Mor als 84 anys Scotty Moore, el primer guitarrista d'Elvis Presley

Va formar part dels Blue Moon Boys, la banda que va acompanyar Elvis en la gravació de clàssics com ‘That's All Right (Mama)', ‘Jailhouse Rock', ‘Blue Suede Shoes' i ‘Hound Dog'

El seu estil es considera fonamental per entendre la història del Rock & Roll

Scotty Moore, el guitarrista que va participar en les primeres gravacions del Rei del Rock&Roll, Elvis Presley, ha mort a la seva casa de Nashville, a l'Estat de Tennesse, al sud dels Estats Units, als 84 anys després d'uns mesos en què la seva salut s'havia deteriorat severament, segons informa Billboard.

Al costat del baixista Bill Black i el bateria DJ Fontana Moore va formar part de la banda original d'Elvis Presley, els Blue Moon Boys, i la seva guitarra sona a les llegendàries primeres gravacions del cantant de Tupelo amb el segell Sun Records, el 1954. Moore va entrar a la banda a través de Sam Phillips, el propietari de la discogràfica on Elvis Presley va editar les seves primeres gravacions.

La guitarra de Moore apareix, per exemple, en el primer single d'Elvis Presley, el That's All Right (Mama) del 1954. Els Blue Moon Boys van acompanyar Presley en les gravacions originals de clàssics del Rock com Jailhouse Rock, Blue Suede Shoes, Mystery Train i Hound Dog.

La relació professional de Moore amb Presley es va estendre al cinema, ja que el guitarrista va aparèixer en quatre de les pel·lícules protagonitzades per el Rei.

No obstant això, el guitarrista va ser acomiadat el 1964 per Phillips per incompliment de contracte, per haver debutat com a solista a el disc The guitar that changed the world. Quan Elvis va passar a RCE, va continuar gravant amb ell. Presley i Moore van tornar a trobar-se el 1968 per al famós programa de televisió Comeback Special.

A més d'Elvis, Scotty Moore també va tocar la guitarra amb figures com Carl Perkins, Jeff Beck, Ringo Starr i Ronnie Wood. Després de penjar la guitarra, es van convertir en enginyer de so i va treballar amb artistes com Dolly Parton, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis.

El seu característic estil amb la guitarra elèctrica es considera fonamental per entendre la història del Rock & Roll. El guitarrista dels Rolling Stones, Keith Richards, va manifestar així la seva admiració per Scotty Moore: “Quan tothom volia ser Elvis, jo volia ser Scotty”.

Moore va entrar al Rock and Roll Hall of Fame l'any 2000 i l'any passat també va ingressar a The Memphis Music Hall of Fame.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós