cultura

Cultura

La Fundació Valvi publicarà les columnes a El Punt de Narcís-Jordi Aragó

El llibre, titulat ‘Escriure i viure' (Curbet Edicions), recollirà una selecció dels articles que el periodista va escriure setmanalment al diari al llarg de vint anys

La Fundació Valvi enllesteix l'edició d'un llibre que recollirà una selecció de les columnes que Narcís-Jordi Aragó va escriure setmanalment a El Punt al llarg de vint anys. El volum, que es titularà Escriure i viure (Vint anys de columnes) i que publicarà Curbet Edicions, s'inclourà en la col·lecció dedicada a clàssics gironins,i en la qual ja destaquen dos títols del mateix autor: Girona, ara i sempre i La Girona dels poetes.

El volum, que es presentarà en un acte a final de novembre a la sala Martí i Pol de la Fundació Valvi a Girona, es tractarà d'una tria de vora dues-centes columnes seleccionades pel mateix autor amb l'ajuda d'Anna Sánchez, amb un pròleg de Mariàngela Vilallonga.

El mateix Narcís-Jordi Aragó, en el pròleg del llibre L'enrenou dels anys 80, de Miquel Pairolí, escriu amb referència a la seva tasca d'escriure un article setmanal que “la columna té encara, sobre l'article lliure, un altre condicionament que la fa més difícil i suggestiva: la seva dimensió fatalment predeterminada per l'espai físic que li ha estat atorgat”. Així mateix, el periodista afirma que “per la duresa d'aquestes exigències i la necessitat de sotmetre's a a unes regles tan rígides, la columna ha pogut ser qualificada com al sonet del periodisme”.

Tots aquests articles són part indestriable del bagatge literari d'una personalitat clau en la Girona de la segona meitat del segle XX i començament del XXI, motiu pel qual la Fundació Valvi considera necessari que, més que mai, aquest patrimoni intel·lectual s'exhumi com més aviat millor de les hemeroteques i es posi a disposició de tothom.

Una carrera prolífica

Narcís-Jordi Aragó va ser un dels fundadors de la revista Presència i en va ser director del 1968 al 1980. També va ser cofundador de l'Associació de Premsa de Girona (1977) i, el 1985, del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Va ser durant anys col·laborador del diari El Punt, president del seu consell editorial i també director de la Revista de Girona. Ha publicat diversos llibres centrats en Girona i la seva història.

Membre corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi (1987) i president d'honor de la Fundació Rafael Masó de Girona (2008), el 1991 va ser guardonat amb el premi Serra i Moret per l'article Civisme al detall, publicat a El Punt. El 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2009 el premi Ofici de Periodista del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC).

LA XIFRA

200
articles triats pel mateix autor i Anna Sánchez formaran ‘Escriure i viure (Vint anys de columnes)'


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA