cultura

cinema

rodatge

Teresa Gimpera és ‘La senyora de la 212' en el nou curt de Mateu Ciurana

Es rodarà al setembre al balneari Prats de Caldes de Malavella

El seu curt anterior, ‘Bernadeta', es projecta demà a la Mostra de Cinema Català, a Roma

L'actriu, model i musa de la gauche divine Teresa Gimpera no només conserva la bellesa a punt de complir els seus 80 anys sinó una vitalitat més que envejable. Malgrat que fa anys que està allunyada de les càmeres, el cineasta caldenc Mateu Ciurana l'ha convençuda perquè protagonitzi el seu nou curtmetratge, La senyora de la 212. Explica el director que per convèncer-la només li va enviar el guió escrit i els seus tres treballs anteriors, juntament amb una carta on explicava en què consistia el projecte i per què havia pensat en ella. Gimpera va posar-se immediatament en contacte amb Ciurana; va acceptar la proposta i li va expressar que, en llegir el guió, va sentir que el paper, a més d'“agraït” era perfectament “adequat” per a ella.

D'aquesta manera, la veterana actriu s'afegeix al quart projecte de Ciurana, donant vida a una dona de fort caràcter que fa estada en un balneari on mantindrà una relació d'amistat amb un jove i introvertit treballador de l'hotel. A diferència de la seva anterior Bernadeta, aquesta vegada avança que el to de la història serà més “tendre i amable” per concebre una comèdia agredolça sobre el contrast entre el vell i el nou i sobre les dificultats d'obrir-se camí en la vida.

La senyora de la 212 es rodarà al balneari Prats de Caldes de Malavella, i és previst que la filmació tingui lloc durant la primera setmana de setembre. Com és habitual en els projectes del cineasta, l'equip estarà format per una vintena de persones entre les quals no hi falten Mireia Lluch Bramon (coproducció i direcció d'art), Laia Font (direcció de fotografia i muntatge) i Pere Salvat (responsable de so). I com en els anteriors treballs, Ciurana fa una campanya de micromecenatge per finançar el projecte, amb l'encàrrec de DVD i entrades a l'estrena ([email protected]).

Protagonistes destacats

Una de les característiques que criden més l'atenció dels treballs de Mateu Ciurana és la capacitat per atraure actors i actrius d'allò més destacats. Si a Llàtzer va tenir com a protagonista Martí Peraferrer, a Diògenes, el gos va ser Gerard Quintana qui va sobreeixir, i a Bernadeta va ser la participació de Xavier Sardà que va acaparar bona part del protagonisme.

‘Bernadeta' continua la seva projecció

Bernadeta és un dels curts seleccionats per projectar-se demà en la 4a Mostra de Cinema Català que té lloc aquests dies a Roma (a l' Isola del Cinema, del barri del Trastevere) i que, en seu cas es programa per acompanyar la multipremiada 10.000 km. Aquest treball ha obtingut el premi del públic al Festival Internacional Cinemart de Pineda, ha estat seleccionat per al Girona Film Festival i es projectarà properament als cinemes Texas de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Una marató de llibres i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran