cultura

tribunals

l'art de la franja

Ros demana recórrer per les peces de Sixena

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha demanat que es convoqui el ple del Consorci del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal per fixar les estratègies de futur i prendre les decisions en relació amb les sentències que afecten un seguit de peces de la Generalitat exposades al Museu de Lleida. És a dir, seguir els mateixos passos que ha fet el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

Ros considera que el ple ha de prendre una decisió sobre el fet de defensar jurídicament aquest patrimoni i ha de poder fer els recursos a les instàncies judicials corresponents pel que fa als drets de Lleida sobre les obres del museu i sobre la unitat de la col·lecció.

El paer en cap parlarà també amb el conseller de Cultura i president del Consorci del Museu, Santi Vila, per treballar conjuntament en la defensa del patrimoni del museu, com al MNAC es fa respecte a les obres de Sixena.

D'altra banda, la Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida celebrarà demà, dijous, la festa Els museus no es toquen per defensar la unitat de les col·leccions que hi ha al Museu de Lleida i al MNAC, incloses les peces de Sixena. La festa inclourà una vintena d'activitats, a partir de les vuit del vespre, que seran de caire cultural, artístic i popular. També es faran visites gratuïtes al museu i el periodista Francesc Canosa llegirà un manifest reivindicatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia