cultura

Cultura

Ramon Llull torna a la carretera

Ramon Llull va viatjar fa 700 anys per Europa i el nord d'Àfrica. Ara ho tornarà a fer, i més enllà i tot. Manuel Forcano, director de l'Institut Ramon Llull (IRL); Josep Ferré, director gerent de l'Institut Europeu de la Mediterrània, i Joan Santanach i Maribel Ripoll, comissaris de l'Any Llull a Catalunya i les Balears, respectivament, van presentar ahir les activitats més destacades relacionades amb l'Any Llull que tindran lloc en l'àmbit internacional.

“A l'Institut Ramon Llull, tot i el nom, no som lul·lians, però aquest any sí que conflueixen tots dos conceptes”, va aclarir Forcano abans d'enumerar alguna de les més de cinquanta activitats, “com ara concerts, lectures, exposicions i actes acadèmics que tindran lloc arreu d'Europa, Amèrica i el nord d'Àfrica”.

L'acte més destacat dels que produeix l'IRL és l'exposició itinerant La veritat inefable: el ‘Llibre d'Amic e Amat' de Ramon Llull. “Més que una exposició, és un llibre interactiu”, en vuit parts, va declarar Santanach, comissari de la mostra. “La idea és presentar Llull a través d'Amic e Amat; Llull s'escapa de la tradició literària i crea la seva pròpia tradició”, hi va afegir. Aquesta mostra, entre el 16 de setembre i el 16 de desembre, visitarà diferents universitats i espais d'Alemanya, França i Anglaterra.

La música té molt de pes en aquests actes i hi haurà concerts de Maria del Mar Bonet (París i l'Havana), Lídia Pujol (Bugia, Algèria), Manel Camp (Tunis), Jordi Savall (París), l'actriu Montse Germán i el guitarrista Ferran Pisà (Irlanda, Alemanya, França), entre d'altres.

El pressupost de què ha disposat l'IRL és de “328.000 euros; és una pregunta fàcil de respondre, no tant de gestionar”, va declarar Forcano amb un mig somriure. 300.000 els ha aportat la Generalitat catalana i 28.000, el govern balear.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA