cultura

tribunals

l'art de la franja

Sixena demana la urgent execució de sentència abans que sigui “inexecutable” 

L'Ajuntament de Vilanova de Sixena (Osca) presentarà dilluns que ve al jutjat de Primera Instància núm.1 d'Osca un escrit per sol·licitar la urgent execució de la sentència que ordena a Catalunya tornar els 97 béns del monestir reclamats, abans que sigui “inexecutable”. 

En el seu escrit, el lletrat d'aquest consistori, Jorge Español, adverteix que des de les institucions catalanes es desenvolupa aquests dies una “enorme i contundent” activitat amb la finalitat d'impedir en el futur l'execució de la sentència; la titular del jutjat d'Osca va fixar-ne el termini per al pròxim 25 de juliol.

Destaca, a més, que en la reunió celebrada ahir pel patronat del Museu de Lleida, el conseller català de Cultura, Santi Vila, va anunciar l'adopció imminent de “mesures secretes” per protegir les peces reclamades i va expressar la seva confiança que la jutge no resoldria enviar la força pública als museus catalans. Segons el seu parer, causa “sorpresa” la confiança expressada pel responsable polític català després de comunicar al jutjat la seva decisió de no complir l'ordre de devolució dels béns, davant la necessitat de complir amb la legislació de patrimoni de la seva comunitat.

En relació amb les “mesures secretes” anunciades, l'advocat, per a qui “cada dia que passa l'execució és més difícil”, planteja la possibilitat que en el pròxim Consell Executiu de la Generalitat s'acordi l'expropiació de les peces, cosa que dificultaria el procés de devolució.

“És urgent, urgentíssim, que la sentència s'executi com més aviat millor, sense perdre ni un minut ni un segon, en vista de la desafiadora i deslleial actitud de la part catalana”, adverteix.

Després de titllar de “paraules buides” les afirmacions de responsables polítics catalans sobre la seva intenció de “complir” la sentència, el lletrat demana suspendre l'actual termini d'execució i “procedir, sense més dilació, a executar la sentència amb l'auxili de la força pública tan aviat com sigui possible; avui mateix, millor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA