cultura

Èxit del pregrau universitari de l'EMMG, El Trampolí

Quatre dels cinc alumnes de la primera promoció aniran a l'Esmuc, el Taller de Músics i el Conservatori del Liceu

L'Escola de Música Moderna de Girona ( EMMG ) ha aconseguit que quatre dels cinc alumnes de la primera promoció del seu pregrau universitari El Trampolí, per accedir als estudis de grau universitari de música, hagin aconseguit el seu propòsit en la primera convocatòria. “Un 80% d'èxit”, com remarca el director de l'escola, David Coll, que podria ampliar-se aviat al 100% perquè encara queda la segona convocatòria.

El Trampolí de l'EMMG és l'únic pregrau universitari validat per l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) i permet també accedir als estudis superiors que ofereixen el Taller de Músics i el Conservatori Superior de Música del Liceu, a través dels set possibles itineraris que l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior preveu per als diferents àmbits professionals de la música: interpretació, pedagogia, sonologia –l'estudi del so des d'una perspectiva eminentment musical–, musicologia, direcció, composició i gestió.

Els quatre alumnes que ja han aprovat les proves d'accés seguiran camins diferents: Pau Puyol, de Girona, anirà a estudiar composició al Conservatori del Liceu; Pau Cullell, també de Girona, ha triat interpretació de clarinet (jazz) al Taller de Músics; Oriol Tonietti, d'Espinavessa, s'ha matriculat a interpretació de bateria (moderna) a l'Esmuc, i Roger Vallès, de Santa Coloma de Farners, cursarà els estudis de pedagogia musical al Taller de Músics.

Pau Puyol i Pau Cullell formen part de l'Orquestra Maribel –el primer toca els teclats i el segon combina el baix amb el saxo–, un grup de versions molt popular que aquest estiu tindrà força feina. “Serà el primer estiu que no em passo treballant a la cuina d'un restaurant”, diu Cullell, que va quedar a només vuit dècimes del primer seleccionat a la seva prova del Taller de Músics. “El meu objectiu és poder tocar, tirar endavant projectes musicals i poder viure d'això”, diu, ni més ni menys. Actualment també toca el saxo i el clarinet en un grup de jazz, Six Cheeks, del qual Oriol Tonietti és el bateria. “Hem produït el millor bateria de l'any de Catalunya, perquè ha aconseguit l'única plaça que oferia l'Esmuc en la seva especialitat”, afirma David Coll sobre aquest últim, fill del popular músic i animador infantil Jordi Tonietti, amb qui ha compartit escenari en diversos projectes. L'Oriol també toca amb Acció i Slow.

Pel que fa a Pau Puyol, que va estudiar a l'Aula Musical i després va fer un any de guitarra a l'EMMG abans d'El Trampolí, el seu objectiu professional és ser compositor de bandes sonores de pel·lícules.

El Trampolí està estructurat en dos cursos de 40 crèdits ECTS (1.000 hores) cadascun. Totes les classes són en grup, excepte les d'instrument, i els alumnes realitzen intercanvis transfronterers, compartint escenari amb estudiants del Conservatori de Perpinyà tant a La Mirona de Salt com a Elmediator de Perpinyà. Ja hi ha 6 alumnes matriculats per al curs vinent i el 10 de setembre tindrà lloc a l'Espai Marfà la segona convocatòria de les proves d'accés a El Trampolí.

LA DATA

10.9.2016
el dissabte 10 de setembre l'EMMG realitzarà la segona convocatòria de les proves d'accés a El Trampolí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA