cultura

Quatre quilòmetres de prestatges de llibres

La Setmana del Llibre en Català creix en nombre d'expositors i activitats en una edició marcada per les previsions optimistes pel que fa a les vendes i al públic

L'esdeveniment vol servir de motor per fomentar la lectura, sobretot entre els petits

La Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc del 2 a l'11 de setembre a l'avinguda de la Catedral, batrà rècords en l'oferta de llibres i de publicacions en català amb 63 mòduls, 17,5% més que l'any anterior amb, i 150 expositors (28% més) entre llibreries, segells editorials i institucions. “L'any passat va ser una edició de consolidació i vam tenir un increment del 24% en vendes, i en públic, i aquest any esperem superar aquestes xifres”, va explicar ahir Joan Sala, director de La Setmana. Entre els nous expositors hi ha grans botigues, com l'FNAC, i petites llibreries, com la del Pedralbes Center, de la mateixa manera que hi seran presents grans grups editorials i també d'altres de constituïts per una persona. “En total tindrem quatre quilòmetres de prestatges plens de llibres, és el moment de la història en què més llibres en català es trobaran en un mateix moment i en un sol espai.”

Per segon any consecutiu, La Setmana servirà per presentar les novetats de tardor, i vindran una sèrie d'autors internacionals per parlar dels seus llibres, com ara Grégoire Polet i Milo de Angelis, però també de casa, com Ramon Solsona, Carme Riera, Jordi Cussà i Sebastià Benassar.

El llibre de fons, que tradicionalment tenia un aparador en aquest esdeveniment cultural de primer ordre, també trobarà el seu forat. “El fet que vinguem molts editors fa que oferim el nostre llibre de fons que sovint no es troba a les llibreries”, explica Sala, editor de Comanegra.

Després de tenir el compromís de l'Ajuntament que podran disposar de l'avinguda de la Catedral per a edicions vinents (recordem que havien estat uns anys al parc de la Ciutadella, a les Drassanes i fins un cop a la plaça Catalunya), la Setmana lluirà un look nou inspirat en el mercat de Santa Caterina. Es disposaran uns tendals que protegiran del sol, que encara pica amb força al setembre, com també de la pluja “si és lleugera”. “Són uns mòduls més moderns que ens fan la vida més pràctica als expositors.”

El nombre d'activitats és ingent –fins a 230–, moltes de les quals organitzades pels mateixos editors, i moltes adreçades al públic infantil i juvenil. En aquest sentit, Sala va insistir ahir, durant la presentació de l'esdeveniment, que la Setmana ha de servir per promoure la lectura. “Ja sabem que el fracàs escolar està directament proporcionat amb el nombre de llibres que les famílies tenen casa, per això és important que els nens i les nenes es facin de mica en mica una biblioteca personal.”

Casassas, premiada

El premi Trajectòria, que La Setmana cada any concedeix per distingir l'obra d'un professional vinculat al món de la cultura, ha estat concedit a la traductora Anna Casassas per l'“excel·lència de la seva feina en un àmbit no prou reconegut, la traducció”.

Per celebrar el premi, que compleix 20 anys, l'organització ha començat una col·laboració amb artistes destacats, començant per Jaume Plensa. L'escultor ha fet un dibuix digital d'inspiració literària del qual s'han fet només tres còpies, una de les quals per a Casassas.

L'increment d'activitats i dels expositors és fruit d'un augment també del pressupost, que passa dels 360.000 euros de l'any passat als 410.000 actuals. Això ha estat gràcies, en part, a la incorporació de nous patrocinadors, entre els quals hi ha Coca-Cola, i l'Obra Social La Caixa. TMB també hi participa amb una campanya de promoció de la lectura en català al transport públic.

Les previsions de vendes són optimistes i, segons el president, se superarà el 24% d'increment de l'any passat respecte de l'anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA