cultura

Festes i tradicions

Sant Magí presenta 250 actes d'aigua, música i tradició

Sergio Dalma, Obeses i Ara Malikian seran els concerts destacats

La Cucafera i els Gegants Vells es renoven

Els tarragonins ja esperen Sant Magí, la festa major d'estiu, que aportarà frescor en forma d'aigua, l'element tradicional. El programa proposa 250 actes, del 13 al 19 d'agost, on destaca el pes dels actes de les entitats. La regidora de Festes de Tarragona, Begoña Floria, va anunciar que la festa arriba “més concentrada” gràcies als dos caps de setmana que abastarà. L'aigua serà present en exposicions i piscines improvisades, a la Remullada i a la Sindriada, amb els portants i als càntirs del patró, i també en l'arribada al Portal del Carro durant la processó.

A més de l'activitat tradicional, destaquen dos espectacles inclosos en els Festivals d'Estiu. D'una banda, l'actuació d'Ara Malikian, el 12 d'agost, al Camp de Mart, un violinista que triomfa perquè acosta la música clàssica al gran públic. L'altre plat fort serà el concert de Sergio Dalma, el 17 d'agost, que presenta nou disc. El dia 14 arriba el 17è Festival de l'Associació de Músic de Tarragona, amb un cartell encapçalat per Obeses.

Sant Magí presenta dues novetats en la renovació dels seus elements tradicionals. El 14 d'agost, a la plaça de les Cols, es podrà veure la Cucafera restaurada, amb motiu del seus 25 anys. L'escultora Àngels Cantos ha dirigit l'arranjament d'aquesta bèstia tan estimada pels tarragonins. El 17 d'agost, també es presentaran els nous vestits dels Gegants Vells i del Cós del Bou confeccionats per Josep Maria Casas, que ja va vestir els Gegants Moros l'any passat. I, per primer cop, es porta La festa als ulls per Sant Magí, al mateix temps que s'inaugurarà un espai expositiu de fotos a la Casa de la Festa. Com cada any, no hi faltarà la programació de La Imaginada, per al públic familiar o la Diada Castellera del dia de Sant Magí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència

crònica

Una sola música que tothom balla com vol