cultura

Música

Joan Isaac i Pau Alabajos, al 8è Camallera Cançó d'Autor

Juan Carlos Monedero, Xavier Domènech, Eulàlia Reguant i Joan Tardà parlaran a la República de les Paraules Crítiques

El festival torna a fer-se a la plaça Feliu, del 29 de juliol al 7 d'agost

Joan Isaac oferirà el divendres 29 de juliol el concert inaugural del 8è Camallera Cançó d'Autor i Pau Alabajos protagonitzarà la cloenda del festival dirigit per Pere Camps el diumenge 7 d'agost. Entre tots dos concerts s'han organitzat un ampli programa d'activitats, dins l'anomenada República de les Paraules Crítiques, que inclourà una xerrada de Juan Carlos Monedero, fundador de Podem, el 2 d'agost, i una conversa entre Xavier Domènech (En Comú Podem), Eulàlia Reguant (CUP) i Joan Tardà (ERC), dirigida pel periodista Sergi Picazo (Crític), el 3 d'agost, que en el cas que els diputats Domènech i Tardà encara es trobin en ple debat d'investidura a Madrid, podria reconvertir-se en un intercanvi d'impressions amb Reguant sobre la CUP davant la tardor política.

A Pere Camps ahir el van acompanyar, en la presentació a Girona, l'alcalde de Saus, Camallera i Llampaies, el convergent Esteve Gironès –orgullós del festival, tot i que hi troba a faltar “algun color” en la representació política–; el president de la Casa de Cultura de Camallera, Jaume Torrent, i els cantants Joan Isaac i Mercè Poch, que amb el grup Stella Maris –que inclou el percussionista Jordi Rallo i la violoncel·lista Anna Ros– posarà música a poemes de Federico García Lorca, en el 80è aniversari del seu assassinat.

“Camallera Cançó d'Autor demostra que a l'estiu també pot haver-hi projectes culturals allunyats dels punts de referència majoritaris, com ara els festivals de Peralada i Cap Roig, grans exponents de l'entreteniment i preservadors de l'statu quo. La nostra República de les Paraules Crítiques aposta per la paraula musicada, debatuda, reflexionada i compartida, perquè el cervell no fa vacances”, va dir Pere Camps, director també de BarnaSants, amb el seu to combatiu habitual.

A part de convertir-se en un “punt d'informació política d'estiu”, el festival presenta també com a novetat els espectacles de titelles de la companyia L'Estenedor, Contarelles i Històries de diari, els dies 5 i 6 d'agost al Cinema Sonora (19 h), on tindran lloc també els debats i conferències.

En canvi, els problemes d'acústica del Cinema Sonora, on es van fer els concerts l'any passat, han obligat l'organització a recuperar la plaça Feliu com a escenari de les actuacions. Segons Camps, “la Diputació hauria de donar suport per acabar el Cinema Sonora, perquè sempre caldria prioritzar aquells llocs on hi ha nuclis de gent activa”. A la plaça Feliu també actuaran El Niño de la Hipoteca, el 30 de juliol; Rusó Sala, el 31 de juliol; Borja Penalva i Mireia Vives, el 5 d'agost, i Dani Flaco, el 6 d'agost. L'entrada de cada concert costa 10 euros i hi ha un abonament per a les 7 actuacions per 50 euros.

Altres activitats del festival seran la presentació del llibre Trenes tallades. Records d'una nena de Rússia (Cal·lígraf), de Roser Rosés, que el 29 de juliol serà l'acte inaugural; el recital sobre la condició femenina Receptacle: El meu cos és un camp de batalla, de Míriam Cano, i el Vermut republicà del 99%, el dia 31 a l'ermita de Sant Sebastià, i la projecció de dos documentals: La ruta del tomàquet, per reclamar la “sobirania alimentària”, el 4 d'agost, i el veneçolà Son de la zona, amb la presència del seu conductor, el músic Magú, el 7 d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona