cultura

Festes i tradicions

Crida per a unes Santes plurals, amb respecte i civisme

L'alcalde de Mataró, David Bote, insta a viure la festa major “amb seny i rauxa”

També diu que “no hi ha diferències” entre els mataronins a l'hora de gaudir-ne

La festa ja ha començat i ahir l'alcalde de Mataró, David Bote, va donar el tret de sortida a la celebració de les Santes amb una altra crida que va tornar a congregar milers de persones. “Mataró, el nostre moment ha arribat, l'espera s'ha acabat. Hem passat un any preparant-nos per tornar a gaudir de la germanor amb enteniment, energia i valentia, per tornar a gaudir de la nostra festa major”, va començar Bote. Però més enllà d'animar el personal perquè aquests cinc dies que queden de gresca es gaudeixin “amb respecte i civisme”, va reclamar que la d'enguany sigui també una “festa plural, diversa, de tothom i per a tothom”. “Ens guiaran el seny i la rauxa, perquè els de Mataró ens ho sabem passar bé, però també hem de saber gaudir-ne”, va dir. En el que també va insistir és en la necessitat de no establir “diferències”, en una clara al·lusió a la diversitat cultural que s'ha afegit en els darrers anys a la celebració. “No n'hi ha prou en la mirada dels nens que observen emocionats i embadalits en Rocafaves, ni en els crits del «no n'hi ha prou», ni sota el foc, suats, enmig del Desvetllament, ni quan mostra la seva cara més solidària”, va dir. Finalment, va convidar els mataronins a gaudir de gegants, gresca i focs i a celebrar plegats, entre altres moments, el 25è aniversari del drac de la ciutat.

Amb puntualitat i seguint el ritual, les comparses van anar arribant a l'ajuntament per escoltar la crida de l'alcalde. Després de la traca, cadascuna de les colles van lluir els seus balls propis. Primer els nans, seguit de les diablesses i les figures de foc, per acabar amb l'àliga i els gegants. No hi van faltar els bisos d'en Robafaves, que de nou va atraure totes les mirades i els crits de “no n'hi ha prou” perquè no parés de ballar en un espai que un altre cop va posar en evidència les reduïdes dimensions que té. De fet, es van viure dos moments tensos: un perquè es va formar un tap de gent que volia circular riera amunt, i l'altre amb la irrupció d'un home alterat que volia accedir al mig de l'espai on estava ballant el gegant. Ràpidament, efectius de la policia local i de la Creu Roja van actuar per endur-se'l i apartar-lo de la gentada.

LA FRASE

Ens guiarà el seny i la rauxa. Ens ho sabem passar bé, però també gaudir amb respecte i civisme
David Bote
alcalde de mataró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda