cultura

Teatre

Perles de Mouawad

La companyia de la Biblioteca de Catalunya prepara dues posades en escena de l'autor d'‘Incendis' i busca un gir amb el ‘Bodas de sangre' de GarcíaGarcía Lorca

Un espectacle íntim de Guillem Albà i un recital de cançons de Leonard Cohen obriran el curs

La temporada que els de La Perla 29 faran a la Biblioteca de Catalunya tindrà dos Wadji Mouawads. Oriol Broggi torna a enfrontar-se als textos de l'autor d'Incendis, i de Cels, amb Un obús al cor (un monòleg d'Ernest Villegas) i Boscos, l'últim títol de la tetralogia de la identitat que faltava per representar a Barcelona (Litoral la van presentar Raimon Molins amb la companyia Atrium). Aquesta serà una producció valenta, amb un ampli repartiment i que es programarà de març a maig. Aquestes dues perles completen una temporada molt pensada per al públic de repertori: L'hostalera, de Carlo Goldoni, i un experiment (amb Clara Segura, Pablo Derqui, Nora Navas, Pau Roca, Montse Vellvehí i un cavall) a partir de Bodas de sangre, de Federico García Lorca, en són una bona prova.

La Perla 29, amb aquest cartell, torna al seu camp més conegut: el de fer adaptacions austeres i despullades d'artifici de les grans obres de repertori. Fa uns dies, el mateix Oriol Broggi, aclaria que la temporada passada havien volgut experimentar en una nova forma teatral, de creació, i que ara tornaven als seus verals. Efectivament, les propostes d'Al vostre gust, d'Els cors trencats, viatjava cap a una poètica més enllà de la narració i Caïm i Abel, de Marc Artigau, suposava un salt al buit per a la construcció d'una història èpica, des del món quotidià i recognoscible de casa.

Durant les últimes temporades, La Perla 29 rebia a l'escenari les darreres edicions del Festival Shakespeare (la del 2016 es va anul·lar per la falta de creixement d'una marca, que ja estava molt ben implantada a la cartellera catalana ia nivell europeu). Ara, la temporada l'obrirà un projecte personal de Guillem Albà, molt intimista, a camí de la poesia visual i el clown (del 13 al 16 d'octubre). Del 24 al 27 d'octubre, es programarà el recital de cançons i poemes de Leonard Cohen Tothom ho sap. Hi intervenen actors habituals.

Mouawad és l'autor talismà d'Oriol Broggi des d'aquell Incendis, que, amb Clara Segura i Julio Manrique, van vendre tot el paper al Teatre Romea (es van acomiadar amb una posada en escena a la Biblioteca, ara fa poc més d'un any). Abans de l'estrena, ja se sentien atrapats per una mirada crua, intrigant i emotiva. Mouawad és un autor contemporani que, pels de La Perla, ja ve a ser com un dramaturg de repertori, perquè se'ls relaciona molt amb aquest autor. De fet, aspiren a fer noves gires amb els dos treballs, un cop s'acomiadin de l'escenari del carrer del Carme.

Durant els mesos de juny/ juliol (sempre i quan no entri al programa del Grec 2017) tornaran a presentar una peça del teatre en castellà. De manera similar a Luces de bohemia, La Perla 29 afronta el risc de la producció i espera que pugui interessar als teatres de l'Estat espanyol. El repartiment és condensat i jugaran al codi de compartir personatges a la vista del públic.

LA XIFRA

1.000
entrades
ja hi ha venudes del que serà la tercera temporada del musical ‘El Petit Príncep' a Barts.

Broggi, en quines travesses?

Oriol Broggi va ser un ferm candidat a dirigir el Festival Grec, el 2011, l'any que li van encarregar a Ramon Simó. També havia entrat en la terna per triar nou director artístic al TNC. Avui se sap que la Generalitat preveu concedir unes altres tres temporades a Xavier Albertí al TNC. Pel que fa a la direcció del Festival Grec, es manté la incògnita de quan es convocarà el concurs que podria rellevar Simó de director. També hi ha una vacant, no anunciada al Teatre Romea: Borja Sitjà ha deixat sense director l'equipament estrella de Focus a Barcelona, després que acceptés el càrrec de director al Teatre de l'Archipel, de Perpinyà (substituint Domènec Reixach, que s'ha jubilat).

Sembla que l'única producció de La Perla 29 que farà temporada fora de la Biblioteca de Catalunya és ‘El petit Príncep'. Àngel Llacer i Manu Guix presenten, per tercer any consecutiu, el musical als Barts del Paral·lel. Ja l'han vist més de 130.000 persones a Catalunya, i la setmana passada ja tenien més d'un miler d'entrades reservades per la nova estada a principis de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA