cultura

Poesia

La Nit de Poetes de Girona homenatjarà Montserrat Vayreda i Sylvia Plath

Rosa Cullell, Jordi Llavina, Jordi Pla, Ponç Pons i els guanyadors dels Jocs Florals Escolars de Girona participaran en l'acte literari que tindrà lloc el 16 de setembre

La vetllada literària Nit de Poetes arriba aquest any a la seva 23a edició ininterrompuda. Un èxit que permet als organitzadors –la coordinadora Nit de Potes i l'associació Amics de la Unesco de Girona– no variar gairebé l'esquema. Respecte a altres anys, el més destacable és l'avançament horari, que en aquest cas serà a les 9 del vespre. El lloc, consolidat des de l'any 2010, continua sent el pati de les Magnòlies de l'edifici de la Generalitat (en cas de pluja, l'auditori Josep Irla) i en aquesta ocasió la data serà el divendres 16 de setembre (el primer després de la Diada).

D'aquesta manera, l'acte continuarà tenint dues parts, Poetes d'avui (i de sempre) en una primera part i un homenatge a un poeta català, en la segona. Lluís Lucero coordina la primera part i s'ha encarregat de la tria de la segona part, que en aquest cas dirigirà Martí Peraferrer.

En el primer bloc, el poeta de sempre escollit ha estat l'americana-anglesa Sylvia Plath (Boston, 1932-Cambridge, 1963). I pel que fa als poetes d'avui destaca la participació de Rosa Cullell, Jordi Llavina, Jordi Pla i Ponç Pons (premi Miquel de Palol 2015). Com és costum, també hi participaran els guanyadors dels Jocs Florals Escolars de l'Ajuntament de Girona 2016: Sílvia Reyner (INS Santiago Sobrequés), Marta Sebastià (escola Les Alzines), Adrià Sala (col·legi Bell-lloc del Pla) i Elna de Ciurana (INS Montilivi). “En aquest cas són els poetes del demà, als quals ens fa molta il·lusió oferir la primera experiència de difondre en directe la seva obra premiada al públic i també perquè ens ajuden a captar públic jove”, destaquen Lluís Lucero i Dolors Reig, presidenta d'Amics de la Unesco de Girona.

En la segona part, l'escriptor homenatjat serà Montserrat Vayreda Trullol (Lladó, 1924-Figueres, 2006), en un espectacle que l'actor i director teatral Martí Peraferrer avança que li resulta “especial”. Especial i “problemàtic”, perquè, com explica Peraferrer, a més de mantenir-hi un vincle llunyà de parentiu també la va arribar a conèixer. Sobre l'espectacle que prepara, només ha volgut avançar que tractarà sobre el contrast entre la multitud i la massa envers tot allò que és intimitat i família, jugant-hi amb una coral i els pomes musicats.

L'activitat s'inscriu aquest any, com va remarcar Roser Balló, presidenta de la coordinadora Nit de Poetes, en la celebració dels 350 anys de l'hospital Santa Caterina.

LA DATA

2005
és l'any que Montserrat Vayreda rep la distinció al mèrit cultural de la Facultat de Lletres de la UdG.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA