cultura

La crònica

Art al cel de Blanes

Pirotecnia Hermanos Ferrández, de Beniel (Múrcia), ens va oferir ahir un espectacle com els d'abans. Com agrada a les blanenques i als blanencs: amb força, ritme i colors. Va començar l'espectacle amb el cartell lluminós amb el lema ‘Glòria a santa Anna' ja que és l'únic cartell obligatori, segons les bases del concurs.

Amb detonacions de carcasses sobre sa Palomera i seqüències digitals, el públic ja sabia que ahir veuria un gran espectacle. La cromàtica de colors tant en carcasses com les esmentades seqüències digitals va ser excepcional. Van destacar els colors cítrics, com ara el groc i el taronja, i també el fúcsia i el violeta.

Totes les seccions de l'espectacle anaven acompanyades amb seqüències digitals terrestres i rematades amb trons, cosa que es va convertir en marca de la casa cada vegada que acabaven les seccions de l'espectacle. Van agradar molt, a les més de 150.000 persones que eren ahir a Blanes, les seccions de geomètriques amb flors i cors. Seguidament, seccions de crisantems i dàlies, acompanyades sempre de digitals, i amb un tancament hermètic.

La secció per excel·lència, que és una secció marca Blanes (la secció kamuro), va ser realment espectacular, amb aquàtics increïbles que van arribar fins més enllà de 350 metres, just al bell mig de la badia de Blanes i la platja de s'Abanell. Una secció de luxe que feia anys que no vivíem en el Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava.

Va arribar el prefinal i el final amb una cromàtica de colors i formes amb façanes a tres altures, que feia gaudir in crescendo els assistents als focs. La sorpresa final va arribar amb seqüència digital amb trons i detonacions amb perla blanca per tot sa Palomera, i amb un tancament hermètic de trons que posava el punt final de l'espectacle de la 46a edició del concurs de focs de Blanes.

Avui al vespre (a les 7 de la tarda a la sala de plens de l'ajuntament) es farà la deliberació del jurat, on sabrem finalment qui és el guanyador del festival d'aquest any. Una decisió molt difícil tant per a la comissió tècnica com per al jurat popular. Aquest any les bases del concurs donen al primer premi 6.000 euros en metàl·lic a banda del castell de focs del final de les Fires de Sant Narcís de Girona i el castell de les festes de Santa Cristina a Lloret de l'any que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic