cultura

Àngels Bassas, Belén Fabra i Meritxell Yanes, en la 26a Proposta de La Planeta

La programació de tardor de la sala gironina inclourà estrenes de Selvàtica Teatre i PocaCosa Teatre

Hi haurà dues noves produccions de La Planeta

Tres actrius vinculades a les comarques gironines, Àngels Bassas, Belén Fabra i Meritxell Yanes, mostraran els seus últims treballs aquesta tardor a la sala La Planeta de Girona, dins la 26a Proposta de Teatre Independent, en què també presentarà el disc Invitation la cantant gironina de jazz Helena Rosich, el 4 de novembre, dins la programació de Fires. A més, la Proposta inclourà estrenes dels grups Selvàtica Teatre i Pocacosa Teatre, i dues noves produccions de La Planeta: Cúbit, coproduïda amb La Ruta 40, i Realpolitik, amb Teatre de l'Enjòlit. Les entrades ja són a la venda al web de la sala.

La programació s'obrirà amb tres representacions –del 16 al 18 de setembre– de l'espectacle Kilòmetres, basat en la història de la família de Meritxell Yanes, que l'interpreta amb direcció i dramatúrgia de Marilia Samper. Estrenat a La Planeta el maig del 2015, Kilòmetres farà temporada a la Sala Beckett.

Selvàtica Teatre, la companyia creada per les actrius Rut Castell i Júlia Canals, estrenarà el seu primer espectacle, Llimacs, els dies 23 i 24 de setembre. D'aquesta obra, creada amb la dramaturga Tona Puig i la directora Cristina Cervià, se'n va fer una prèvia a Vilobí.

La Ruta 40, el grup impulsat entre altres per l'actor Albert Prat, de Celrà, estrenarà els dies 30 de setembre i 1 i 2 d'octubre, dins de Temporada Alta, un nou text del dramaturg Josep Maria Miró, Cúbit, en coproducció amb La Planeta. El maig vinent farà temporada al Lliure.

L'actriu figuerenca Àngels Bassas portarà el 3 de novembre la seva elogiada Ciara, escrita per l'escocès David Harrower i codirigida per Andrés Lima i Martí Torras, que va ser nominada als Max i als premis de la Crítica.

L'actriu Belén Fabra interpreta un dels grans personatges femenins de la literatura occidental a Madame Bovary, en una posada en escena dirigida per Àngel Alonso que s'estrenarà al setembre a la Sala Muntaner de Barcelona, abans d'arribar a La Planeta el 5 de novembre.

La Planeta ha produït també, amb la complicitat de Temporada Alta, Realpolitik, l'últim projecte de Teatre de l'Enjòlit, companyia que sempre s'ha distingit pel seu compromís polític i social. Realpolitik, escrita per Elies Barberà i Carles Fernàndez Giua, va quedar finalista l'any passat del premi Quim Masó de creació teatral i s'estrenarà els dies 11, 12 i 13 de novembre a la sala gironina. L'any vinent farà temporada a l'Espai Brossa / La Seca de Barcelona.

PocaCosa Teatre estrenarà l'11 de desembre l'espectacle familiar Les Encantades, protagonitzat per dues fades catalanes contemporànies que han perdut la identitat, la Periquinela i l'Estuna, interpretades per Meritxell Yanes i Elena Martinell amb una barreja de bon humor i d'òpera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona