cultura

Crònica

televisió

Com espantar Freddy Krueger?

Robert Englund és un dels convidats del programa de TV3 ‘Catalunya experience'

“Fora d'aquí! Crideu la policia!”, va exclamar ahir un elegant home en anglès al terrat de l'hotel Casa Fuster, amb unes vistes insuperables del passeig de Gràcia. Però res no era el que semblava, excepte la xafogor insuportable que feia al migdia: la persona que cridava, un home alt, d'aspecte educat i caràcter afable, el nord-americà Robert Englund, un actor polivalent, d'acord, però que es va fer popular terroritzant adolescents a la saga de Malson a Elm Street interpretant el diabòlic Freddy Krueger. I no li havien robat la cartera: el suposat lladre era en realitat el Mago Pop, que el va deixar bocabadat mitja dotzena de vegades fent aparèixer dels llocs més insospitats una carta triada i firmada pel mateix Englund. La trobada per sorpresa formava part del rodatge d'un programa de la segona temporada de Catalunya experience, presentat per Ivana Miño. “M'encanta la màgia de prop”, va dir Robert Englund, admirat pels trucs, igual que la resta de l'equip i els periodistes convocats ahir.

Poc més tard, al bar de l'hotel, a recer de la calorada que feia al terrat, Robert Englund va explicar que els darrers dies ha ballat entre els Diables de Mataró en un correfoc a Les Santes, i ha descobert la calma d'uns antics banys jueus “en una ciutat que sembla una postal, Besalú.” L'actor, tota una celebritat del gènere de terror, ha estat en diverses ocasions a Sitges i Barcelona, “però és el primer cop que he visitat el camp, i és molt més bonic del que m'imaginava; és la vegada que més he gaudit del viatge”. No sap què destacar: “Catalunya m'encanta. L'arquitectura, l'art, la gent... tot és meravellós; remaria per venir fins aquí!”

Durant el rodatge, es plantejaven mig en broma “com espantar Robert Englund, mostrar-li la Catalunya més terrorífica”, explica Xavier Brichs, director d'aquesta sèrie documental. Amb aquest objectiu, el van portar al cementiri de Montjuïc, però no se'n van sortir gaire. En canvi, Ivana Miño sí que es va espantar quan el director i l'actor es van posar d'acord per fer-li un ensurt. “És molt conegut pel paper de Freddy Krueger –va explicar la presentadora–, però com a actor ha fet moltes altres coses, sap cantar, ballar, és molt versàtil. Ens ho ha posat fàcil. És una persona generosa, entusiasta, curiosa, culta, que llegeix i viatja molt, i està molt informat.” De l'independentisme, per exemple, diu que “n'estem al cas als Estats Units, abans era un tema ignorat, però ara surten moltes notícies als mitjans d'allà.”

La seva feina l'ha portat a voltar per tot el món. “Viatjant t'adones que som la mateixa família, és una gran lliçó”, comenta Robert Englund, que és potser el convidat més conegut de la temporada de deu programes que s'estan enregistrant, i que té prevista l'estrena el 5 d'octubre. “Entre els convidats hi ha una parella d'argentins que fa set anys que viatgen en autoestop, un atleta paralímpic canadenc que fa la volta al món en cadira de rodes...”, explica Xavier Brichs. “No hi ha excessives novetats respecte a la primera temporada –hi afegeix–. Intentem mostrar Catalunya de la manera més maca possible, a través de la mirada estrangera. El primer programa que emetran serà molt emocional: dos germans anglesos que són néts d'un brigadista mort al final de la Guerra Civil, que seguiran les passes del seu avi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA