cultura

Cultura

Els Premis Literaris de Girona homenatjaran Prudenci Bertrana

L'acte, en el qual s'ha confirmat l'assistència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, tindrà lloc el dia 22 de setembre a l'Auditori de Girona

La Fundació Prudenci Bertrana celebra aquest any el 75è aniversari de la mort de l'escriptor amb una sèrie d'actes dedicats a la seva obra i figura. I tal com era de preveure, s'ha confirmat que en el transcurs de la celebració de l'acte d'entrega dels Premis Literaris de Girona 2016 hi haurà una representació especial que evoqui aquesta efemèride.

Aquests tindran lloc el dijous 22 de setembre (20.30 h), a l'Auditori de Girona, i tal com va confirmar el president de la fundació, Joan Domènech, en l'acte hi haurà la presència destacada del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Un cop finalitzat el termini de presentació d'originals que aspiren als diferents premis, Domènech ha fet públic que enguany són 72 les obres que aspiren a guanyar el 49è Premi Prudenci Bertrana de Novel·la (només dues menys que en l'edició passada), dotat amb 30.000 euros. “Estem contents perquè es manté la xifra de candidats i perquè el jurat tindrà molta feina”, va comentar ahir el president de la fundació.

Pel que fa als altres premis, destaca el major nombre d'obres presentades al 39è Miquel de Palol de Poesia (de les 25 del 2014 i les 46 del 2015). Pel que fa al 37è Premi Carles Rahola d'Assaig, només s'hi han presentat 10 treballs, entre els quals destaca la presència d'assagistes reconeguts com ara Agustí Pons i Jordi Casassas. I pel que fa al 31è Premi Ramon Muntaner de Literatura Juvenil, són 8 els autors que hi aspiren.

El termini per presentar candidatures al 14è Premi Lletra de Webs de literatura catalana finalitza el 5 de setembre. I per votar les lletres seleccionades al Cerverí a la lletra inèdita editada en el sector discogràfic hi ha temps fins al 10 de setembre.

Les cançons seleccionades pel jurat són: Jo competeixo, de Manel; La clau de girar el taller, d'Adrià Puntí; Al meu davant, d'Inspira; Desbandada de vels, de Xavier Baró i Renaldo & Clara; El plor, d'El Petit de Cal Eril; He creuat el riu, d'Isaac Ulam; Les coses, de Joan Colomo, i On vas cowboy, de Quimi Portet.

Com a actes paral·lels, també s'ha anunciat que Ramon Solsona oferirà una conferència el 20 de setembre a la Casa de Cultura centrada en Prudenci Bertrana.

Publiquen l'obra finalista de l'any passat

Columna acaba de publicar L'hotel blanc de la platja, d'Alba Sabaté, l'obra finalista de l'any passat i que el jurat ja va subratllar com a una novel·la destacada i plausible de ser editada. No és habitual, però hi ha altres referents en els Bertrana d'obres finalistes publicades, com és el cas de Les causes perdudes (2010), de Xevi Sala; i Una dona d'aigua (2012), de Núria Esponellà, entre les novel·les més recents. Grup 62 es reserva el dret a fer-ho o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA