cultura

Música

Sota el cel de Londres

Luna Cohen presenta avui al Born, i demà al Mas Sorrer, el seu quart disc

“A Londres estan molt oberts a la diversitat, i m'hi sento molt reconeguda”, diu la brasilera

A finals del 2014, la cantant brasilera Luna Cohen, establerta durant quinze anys a Terrassa, va anar a Londres a fer uns concerts... i s'hi va quedar. “Havia decidit estar-hi tres mesos per fer contactes, però a tot arreu on vaig cantar em van tornar a contractar i em vaig entusiasmar moltíssim. De sobte em vaig començar a sentir molt reconeguda”, afirma poc abans d'agafar un avió cap a Catalunya, on avui actuarà al Born Centre Cultural de Barcelona (20.00 h, Festival Mas i Mas) i, demà, al Mas Sorrer de Gualta (22.00 h). “Quan, fa quinze anys, vaig arribar a Barcelona, era primavera i vaig veure, per primer cop a la meva vida, un cel gris. Em va causar una sensació tan estranya que vaig plorar. Quan el 2014, a l'hivern, vaig arribar a Londres, en canvi, vaig tornar a mirar el cel i el vaig veure blau i espectacular. Me'n vaig enamorar perquè, segurament, en aquells moments em sentia realment feliç”, afirma.

Amb aquest record, Cohen ha anomenat el seu quart disc November Sky (Temps record), gravat a tres bandes (Londres, Barcelona i Rio) amb músics d'orígens diversos, masteritzat als històrics estudis Abbey Road i cantat en llengua portuguesa i anglesa. “Jurandir Santana, l'arreglador, que és brasiler, em va suggerir que treballés amb ritmes afrobahians, la qual cosa em va semblar sensacional. Jo vaig néixer a Belo Horizonte però vaig créixer a Bahía, que és la portada d'entrada de l'Àfrica al Brasil, i sempre he estat una apassionada de la seva riquesa musical.” November Sky té cançons que basculen entre el jazz, la salsa i el pop. “He crescut envoltada de músics de jazz, i en l'estructura harmònica dels temes es nota”, assegura.

Oberts a la diversitat

Catalunya, segons admet, encara és “casa seva”. “Hi he viscut quinze anys i el meu marit és català. Hi he aconseguit grans coses i estic molt orgullosa d'haver fet tant de temps una música que, aquí, era força desconeguda”. Que a Londres, però, l'encaix de la música brasilera sigui diferent del de Catalunya ha significat tot un revulsiu a la carrera de Cohen. “A Londres estan molt oberts a la diversitat. Els anglesos tenen una gran virtut: interessar-se molt per les altres cultures, no únicament la brasilera. Deu ser perquè Anglaterra és una illa però, a Londres, estic responent constantment preguntes al voltant de coses del Brasil i em trobo fent, almenys, tres bolos per setmana.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA