Cultura

Punt i final al curs de l'Escola de Cinema de Reus amb un curt fet per joves

La història ha estat produïda i executada íntegrament pels sis alumnes d'entre 14 i 16 anys

La peça de suspens té una durada de 5 minuts

El Taller de Cinema per a Joves que s'ha impartit a l'Escola de Cinema de Reus (ECIR) va finalitzar amb èxit, divendres passat, amb la realització d'un curtmetratge de 5 minuts produït i executat íntegrament pels seus alumnes, un grup de sis joves d'entre 14 i 16 anys. La peça presenta una senzilla història de suspens entre dos personatges i està basada en una problemàtica molt actual: l'embargament d'un bar. Els protagonistes, una banquera disposada a fer la seva feina i a expropiar el negoci d'un pare de família que farà qualsevol cosa pels seus fills.

El curs l'han impartit Daniel Villanueva, director de l'escola i encarregat de la teoria; Esther Borrull, tècnica de rodatge, i David Pallarès, dedicat al muntatge. Villanueva comenta que l'objectiu del curs ha estat el de planificar els seus projectes i que ells mateixos, partint d'una idea i un guió, “puguin plasmar-ho en imatges i que ho facin de manera ordenada”. Al llarg del curs, els alumnes han realitzat tres pràctiques amb l'objectiu de familiaritzar-se amb les directrius i tècniques del món cinematogràfic. “Les pràctiques pretenen aplicar tots els conceptes teòrics perquè s'adonin que tota la teoria té un sentit i no existeix perquè sí”, explica Villanueva.

Les dues primeres pràctiques es van realitzar durant les primeres setmanes de juliol, seguint el mateix procediment per a cadascuna. Durant aquestes, tots els alumnes s'han adaptat als diferents rols cinematogràfics, com ara direcció, producció, so o càmera. Després del rodatge, cadascú feia el seu propi muntatge. El que més ha costat, segons el professor David Pallarès, és que els alumnes treballessin en equip. “Quan han aconseguit treballar en equip els ha sortit molt bé, hem aconseguit que treballin junts i que vulguin continuar fent curtmetratges”, ha expressat.

La darrera pràctica, la del curt, s'ha preparat durant les últimes dues setmanes de juliol. Finalment, va ser la idea de Víctor Torrents la que s'ha tirat endavant, després que tots els alumnes en proposessin una. L'escenari del projecte ha estat la pastisseria La Fleca de Tots, local on s'han realitzat totes les pràctiques.

Continuïtat d'un taller adreçat a joves

És el primer any que l'Escola de Cinema de Reus dirigeix un taller d'estiu per a joves. La valoració, un cop acabat el curs, és positiva i esperançadora amb vista al anys vinents. Villanueva assegura que la intenció de l'escola és tirar endavant projectes com aquests dirigits a un públic jove, però “entusiasmat amb el món del cinema”. “Aquest taller no s'acaba aquí, estic segur que en veurem més d'un per l'escola”, afirma.

TONI CABERO
EMPRESARI D’ESPECTACLES

“A l’hora de treballar no hi ha clients petits ni grans”

“Amb l’arribada dels ajuntaments democràtics hi havia un desig de fer canvis en la forma de presentar les coses, i es va obrir una escletxa professional per la qual vam entrar”

“La realitat és que si et presentes a un lloc i la teva adreça és Via Augusta de Barcelona no és el mateix que si és el carrer Paer Casanovas de Lleida, no és el mateix”

Lleida
 

Rècord d’espectadors al Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
 

Adeu a Jerry Lewis

Barcelona
 

Gota en la tempesta

Londres
 

Margot, a la recerca de les ‘Noches de gloria’, a Madrid

girona
 
Mirador

Sibarita de la cultura

 

Sidillà invita a conèixer el bosc com un receptari per llepar-s’hi els dits

Girona
 

Mor l’artista Nati Mistral

Barcelona
 
Crítica
cinema

Caricatura d’un geni