Cultura

CULTURA

Setze grups i cantants catalans participaran demà en el 38è Concurs de Salitja

El jurat els escoltarà en directe per decidir qui succeeix en el palmarès Tona Gafarot i el públic assistent podrà triar el seu propi guanyador

Setze cantants i grups d'arreu de Catalunya participaran demà diumenge al vespre (a les 7) en la 38a edició del Concurs de Salitja, que en els darrers anys reuneix músics amateurs de tots els estils. En l'edició del 2015 el primer premi va ser per a la compositora i cantant de Llambilles Tona Gafarot, actual membre del grup Anxovetes, que va interpretar la cançó Adela.

Tot i que els grups de pop i de rock tenen una gran presència en el palmarès, els tres últims vencedors es poden considerar cantautors. Abans de Gafarot, el primer premi del jurat va ser per a Ian Sala (2014) i per a Albert Solà (2013). Les cançons que es podran escoltar avui són inèdites. Destaca la participació de la segona classificada de l'any passat, la saltenca Lydia Torrejón, que cantarà No et deixo d'estimar. Un altre grup conegut en el concurs és la banda selvatana A Granel, que ja ha estat premiada en alguna edició anterior. Demà tocaran La gàrgola.

La resta de participants seran, per ordre d'actuació, Elena Volpini (X, Valls), Mamelles (Xemeneies vora el mar, Barcelona), DCF (Troba'm, Arenys de Munt), Bambuscat's (El mar dels laments, Manresa), Oriol Casals (Éssers humans, Barcelona), David Jorba (És tard per llàgrimes, Riudellots), Som Guineus (Per què Malta?, Badalona), Fustegueres (Aquell senyor del carrer de la font, Bellpuig d'Urgell), Vèrtex Buit (Blava i intensa, Vic), Hunting Rabbits (Diferents, Vilopriu), Gerard Solano (Records, Girona), Gir (L'intrús, Girona), Vastard's (Sota el sol llunyà d'un dia clar, Girona), Rampaire (Ponent, Amposta).

El jurat d'enguany estarà format per Clara Sánchez Castro, Gemma Busquets, Jepi Castilla, Isaac Rodríguez i Xevi Chase. A banda dels tres premis oficials que donarà el jurat també n'hi haurà un altre de popular, escollit pel públic.

Entre els participants rellevants del concurs hi figuren Adrià Puntí, Sopa de Cabra i Joan Amèric. En l'última dècada també han passat per l'escenari de Salitja músics de l'última fornada del pop i el rock a Catalunya, com ara Miquel Abras, Bikimel, Pulp Pop, The Gruixut's i Teràpia de Shock.

Avui, la 26a edició del Pinxorockibirra

Que Salitja és un poble eminentment musical ho demostra l'altre acte principal de la festa major, la 26a edició del Pinxorockibirra, que es farà aquesta nit. Es tracta d'un petit festival de rock que és una crida també als degustadors dels pinxos, diuen, més picants de les comarques gironins. Escalfarà l'ambient el grup de versions The Bazaga's, i després actuaran Grateful Blues, Hardbuds i Imperial Jade.

El 29è Jazzèbre estableix més ponts que mai

El festival musical de Perpinyà arrenca demà amb una programació que inclou concerts a Girona i el Pertús

Girona
 

L’Espai Ter torna a apostar fort per les arts escèniques

Torroella de montgrí
 
Joaquín Díez-Cascón
Fundador i director de la fira d'art Swab, que celebra la seva desena edició

“Els col·leccionistes primerencs han tornat”

barcelona
 

Una seixantena d’obres aspiren al 50è Bertrana

Girona
 

Protesta per demanar Santa Tecla als barris

tarragona
 

El Braç de Santa Tecla reparteix 2.000 racions

tarragona
 

La Mercè suma accions interactives al parc de la Trinitat, que amplia horari

BARCELONA
 
Música

Jazz intimista a la Fundació Valvi

 

Brossa desbordat

barcelona