cultura

Cultura

Vila: “Volem que el Fitag sigui un referent nacional”

El conseller remarca en la inauguració de la 16a edició el compromís del Departament de Cultura per potenciar el festival de teatre ‘amateur'

Peraferrer dedica aquesta edició a Narcís-Jordi Aragó

“Ha arribat el moment que el Departament de Cultura faci un pas mes perquè el Fitag sigui un referent del teatre amateur en l'àmbit nacional.” Ho va dir ahir al vespre el conseller de Cultura, Santi Vila, a l'escenari del Teatre Municipal de Girona, per inaugurar la 16a edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag) i subratllar el compromís de la Generalitat perquè el festival gironí sigui “una referència obligatòria per a la gent que s'estima la cultura” arreu del país. El Fitag va obrir així, amb el Municipal completament ple per assistir a la representació de l'obra Revolution de la companyia I per què no?, de Llançà, una edició que el director del festival, Martí Peraferrer, va voler dedicar a Narcís-Jordi Aragó, que havia estat un fidel espectador del Fitag.

El regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, va voler fer un reconeixement de “l'esforç i la tenacitat” dels participants en el festival, que “porten el teatre al cor”. “El teatre amateur és un element bàsic per a la nostra societat”, va dir també Ribas, que el va destacar com a eina de dinamització i cohesió social, però també com a motor econòmic.

El president de la Diputació, Pere Vila, va dir en nom de la institució que organitza el Fitag que aquest festival “funciona, i funciona molt bé”, com ho demostra el ple absolut de la funció inaugural. “Esperem que aquest nivell d'assistència es mantingui durant els cinc dies del festival”, va afegir-hi Vila, que va manifestar “l'empenta” decidida de la Diputació (“La cultura està en el nostre ADN”) a un festival que aposta “per la gent jove que puja i és el futur”.

En aquesta mateixa línia, el conseller Vila va parlar del teatre amateur com a bressol de possibles vocacions i carreres professionals. “A més, està absolutament demostrat que els ciutadans i ciutadanes que accedeixen a la cultura viuen més i millor”, va afegir amb humor.

Tot seguit, I per què no? va posar en escena la seva impactant Revolution: tot un esforç de producció que es podrà tornar a veure avui al Teatre Municipal (19.30 h, gratuït).

Teatre al refugi antiaeri

El refugi antiaeri dels jardins de la Infància serà avui un dels escenaris del Fitag. S'hi podran veure tres actuacions de l'espectacle gratuït A la deriva, amb alumnes d'El Galliner, dirigits pel manxec Juan Manuel Casero (11 h, 12 h i 13 h). Per assistir a aquest drama sobre la guerra i altres tragèdies de la humanitat cal inscriure's al web del Museu d'Història de Girona , perquè l'aforament és limitat. Hi haurà més representacions demà i divendres.

Avui també es podrà veure a La Planeta Visa Refuse, de la companyia senegalesa Renedrame (18 h), i l'estrena de Hamlet, a La Mercè (19.30 h). Teatre de Contacte estrenarà El recreador al pati de les Magnòlies (21 h); La Trapera portarà El juego del amor y del azar al pati de la Casa de Cultura (22 h) i Geografia Teatral actuarà al Fitag de Nits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA