cultura

Música

Música per a tots

Tortell Poltrona i Albert Pla actuaran junts a l'Acustiqueta de Figueres

Tortell Poltrona va començar la seva carrera artística cantant amb l'orquestra Veracruz el 1974. “Sempre m'ha agradat cantar”, confessa. Ara es podrà retrobar amb el cant en l'espectacle que estrenarà al Teatre El Jardí de Figueres el dissabte 3 de setembre, dins del festival Acustiqueta, dedicat al públic familiar, que té lloc en paral·lel al festival Acústica.

Però Tortell Poltrona no actuarà sol, sinó amb el cantautor Albert Pla, amb qui ha concebut l'espectacle titulat PP, al·ludint a la primera lletra del cognom dels dos artistes. “L'Albert Pla sempre m'ha semblat un pallasso que canta i a mi sempre m'ha agradat cantar. Així que hem agafat temes de l'Albert i els hem convertit en números de pallasso en una fusió. És curiós perquè ningú no portaria un nen a un concert de l'Albert Pla i a mi no m'ha funcionat gaire quan he fet coses d'adults. Però crec que aquest espectacle ens anirà molt bé”, diu el pallasso.

L'Acustiqueta ha esdevingut el festival familiar de Catalunya amb més poder de convocatòria de públic, assegura el seu director, Xavi Pascual. L'any passat va tenir una assistència de 30.000 espectadors i s'espera un èxit similar per a la 5a edició, que tindrà lloc del 2 al 4 de setembre.

El festival s'obrirà el divendres 2 de setembre amb una altra col·laboració: el líder dels Pets, Lluís Gavaldà i el grup Trau, que faran versions de clàssics del pop. També fa les seves particulars versions el grup Heavy per Xics, sorgit directament de l'Acustiqueta fa dos anys, amb la intenció d'acostar el rock dur al públic infantil. Actuaran a l'Acustiqueta el diumenge dia 4. El grup de noies Macedònia farà el 3 de setembre un dels seus darrers concerts amb la seva configuració actual, ja que la formació canvia de vocalistes cada cinc anys i ara està a punt de fer-ho.

D'altra banda, Xavi Pascual ha anunciat que, aprofitant l'èxit del festival, l'organització considera afegir una nova seu en les pròximes edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda