cultura

patrimoni

restauració

Terrassa inverteix a posar al dia els edificis del patrimoni municipal

El consistori comença a rehabilitar els merlets de l'històric museu Casa Alegre de Sagrera i properament ho farà amb la coberta de la modernista Masia Freixa

L'Ajuntament de Terrassa té previst, abans d'acabar aquest any, començar les obres per rehabilitar i posar al dia diversos edificis del patrimoni municipal, alguns dels quals estan en molt mal estat. Dijous va començar els treballs de manteniment de la façana de la Casa Alegre de Sagrera, al cèntric carrer Font Vella, però també ha previst que durant els propers mesos intervingui en altres edificis per evitar-ne la degradació. Aquest és el cas de les obres a la coberta de l'emblemàtica Masia Freixa, obra de l'arquitecte modernista Lluís Muncunill, però també es faran actuacions de conservació a la masia de Can Casanovas i a l'edifici número 5 del carrer Major de Sant Pere, aprofitant els diners del superàvit de l'exercici anterior.

En el cas del museu Casa Alegre de Sagrera, durant les setmanes que s'actuarà a l'edifici està previst que hi facin treballs de rehabilitació dels merlets de la façana de l'immoble, que és de propietat municipal des del 1973 i que el 1911 l'arquitecte Melcior Viñas hi va fer una reforma, i va passar de casa pairal a edifici modernista. Les actuacions inclouran la reparació de nombroses esquerdes i fissures en els murs, d'obra ceràmica, i en el cantell de l'escala, que han provocat despreniment de l'arrebossat. Està previst sanejar-hi les zones afectades per les fissures i segellar-hi les esquerdes, a més de col·locar un sistema de reforç metàl·lic a alguns llocs concrets. Les obres inclouran posar una bastida a la façana que obligarà a tallar el trànsit durant tres o quatre setmanes als vehicles que tenien autoritzat passar-hi, tot i que és un carrer de vianants. L'actuació té un pressupost de 13.512 euros i l'executa Construcciones Fertres.

Actuacions

Els projectes de la resta d'obres estan en fase de licitació, però les actuacions seran de consolidació de les estructures, de nova teulada i de rehabilitació parcial de la casa del 1880, mig enrunada. És al número 5 del carrer Major de Sant Pere i fa cantonada amb la plaça del Rector Homs. El pressupost és d'uns 250.000 euros i hi ha un termini d'execució de vuit mesos. En el cas de la masia protegida de Can Casanovas, situada als afores en direcció a Rubí, les obres tindran un cost d'uns 3000.000 euros i consistiran en la consolidació de l'estructura i en la impermeabilització de la coberta. En cap dels dos casos no ha transcendit quins usos es donaran als edificis.

LA DATA

25.8.2016
és quan van començar
les obres a l'immoble del carrer Font Vella, que obligaran a tallar durant 3 o 4 setmanes.

LA XIFRA

13.512
euros
és el preu de la reforma que duen a terme a l'edifici del museu Casa Alegre de Sagrera.

Obres a la Masia Freixa per fases

El cas de l'edifici modernista de l'arquitecte Lluís Muncunill, al parc de Sant Jordi, l'actuació prevista per l'Ajuntament és més complexa i es desenvoluparà per fases. Seguiran la diagnosi i proposta de rehabilitació que els tècnics municipals van redactar el 2011. Enguany s'actuarà en la rehabilitació de la peculiar coberta exterior, que es va fer nova l'any 1983 i que s'ha anat deteriorant, mentre que es deixaran per més endavant les reposicions del paviment exterior i interior o la revisió d'instal·lacions i reparacions de fusteria o serralleries. Està previst que els treballs durin cinc mesos i que costin uns 265.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda