cultura

Cesk Freixas obrirà a Balaguer la primera edició del festival artístic Fites

El monestir de les Franqueses serà l'escenari del festival, que el 3 de setembre oferirà espectacles de dansa, circ, cinema i música

El monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses serà la seu de la primera edició del festival Fites el 3 de setembre. El festival aglutina diferents disciplines artístiques i neix a Balaguer amb la voluntat de crear un espai perquè els espectacles més alternatius tinguin un escenari en petit format on projectar-se. “No és un espectacle per a un teatre de 700 persones, no seria honest per a l'espectacle, està pensat per una sala petita de 150 o 200 persones. Aquí no hi ha una infraestructura que t'ofereixi aquestes condicions i el monestir de les Franqueses podria ser perfectament una sala alternativa de Balaguer”, explica Dídac Gilabert, un dels organitzador del festival.

La iniciativa té el seus orígens a la vall d'Àger, arran d'una campanya de micromecenatge per restaurar l'ermita de Pedra que acaba arribant a Balaguer i es transforma en un festival artístic. “Dins de la campanya de Salvem Pedra vam parlar amb Cesk Freixas i Jordi Montañez, que van voler col·laborar-hi en forma de concert i al final vam acabar fent-ho a Balaguer i, perquè no fos només un concert, vam decidir muntar alguna cosa més”, explica Arnau Torrente, un altre dels impulsors de Fites.

L'escenari escollit, el monestir de les Franqueses, en els darrers anys ja s'ha convertit en un punt de referència d'actes culturals a Balaguer tot i ser q quatre kilòmetres de la ciutat. L'esdeveniment vol continuar traçant aquest camins alternatius d'art a Balaguer utilitzant aquest escenari més íntim i allunyat dels circuits convencionals on es fusionaran espectacles de dansa, música i circ i on també es projectaran obres audiovisuals. “Animem tota la gent a venir a peu, en bicicleta o cotxe, de totes les maneres possibles”, hi afegeix Teresa Santos, artista portuguesa de dansa que actuarà en el Fites.

El festival, que obrirà les seves portes a dos quarts de vuit del vespre i s'allargarà fins entrada la matinada, també vol apostar pel talent de casa i ha buscat artistes del territori, especialment de la Noguera, perquè tinguin un espai on poder ensenyar el que estan fent a fora i donar-los l'oportunitat de ser profetes a la seva pròpia terra.

Micromecenatge per l'ermita de Pedra d'Àger

La campanya de micromecenatge per l'ermita de Pedra va sacsejar la vall d'Àger i tota la comarca, que es va mobilitzar amb l'objectiu de recaptar prou diners per reparar la teulada. Els donatius van arribar als set mil euros i amb la teulada ja nova l'ermita de Pedra va ser un dels escenaris del Vallsonora amb el concert de Joan Colomo. Ara Cesk Freixas portarà la música a Balaguer en el festival que neix gràcies a Pedra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia