cultura

Ada González

Primera Ballarina

“Tenia clar que hauria d'emigrar”

És la primera vegada que aquesta ballarina catalana de 21 anys, primera ballarina del Teatre Ballet de Sibiu, balla al Gran Teatre del Liceu, i ho fa en el marc de la gala de l'IBStage, que s'ha celebrat aquest cap de setmana. Ada González ha triat el Pas de Deux de Giselle, que ha ballat al costat del solista del Mariïnski Xander Parish.

Què sent en ballar al Liceu?
És el somni de qualsevol ballarina de Barcelona i suposa un immens plaer. Abans havia fet figuració en quatre produccions d'òpera i una de dansa, el primer cop quan tenia 7 anys.
On es va formar?
Volia anar a l'Institut del Teatre, però se'm va passar la prova d'accés, que es fa abans de l'ESO, i va ser just quan vaig conèixer la Roser Muñoz. Aleshores vaig tenir molt clar que volia que m'ensenyés a ballar i vaig anar a la seva escola, el Centre de Dansa de Catalunya.
Com va anar al Ballet de Sibiu?
Quan em vaig graduar, i com qualsevol ballarina sense experiència, vaig fer audicions per tot arreu deixant-me els diners, el temps i les ganes, perquè sempre et diuen que no a tot arreu –tots hi hem passat!–, fins que Sibiu va contactar amb mi a través d'un vídeo. Em van posar les coses tan fàcils que em vaig encapritxar de la companyia i vaig prendre la decisió de la meva vida.
Un futur professional que passa sempre per emigrar...
Quan decideixes ser ballarina ets conscient de la situació de
la dansa a l'Estat espanyol...
Tenia tan clar que hauria d'emigrar que no m'ha suposat cap sacrifici.
Què recomanaria als joves ballarins que comencen?
No deixar mai de formar-se i participar en cursos com l'IBStage, ja que s'aprèn molt mirant els altres ballarins. Els professors són molt bons i la majoria d'alumnes són de fora, així que és molt enriquidor. Ja m'hauria agradat a mi fer-ho de petita!
Quins són els seus reptes?
Ballar i créixer com a ballarina i com a persona, perquè va junt. No tinc al cap un lloc concret on vull anar a parar. Tinc clar que no tinc cap intenció de tornar. Em tempta tant el respecte que es té per la dansa a fora que no voldria tornar. Justament ara m'han fitxat a l'Òpera Nacional de Romania, de Bucarest, i va ser també a través d'un vídeo.
Què ha de tenir una bona ballarina?
Molta voluntat! És trist que de vegades es valora més la capacitat física d'una persona que no la mental i la seva força de voluntat. Potser trobes el màxim talent en una persona que fa la barra i no sembla tenir el físic adequat però té l'entusiasme. No hi ha només una característica, per ser bona ballarina, sinó moltes, però el més important és voler ballar!


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia