cultura

Beyoncé regna

La cantant texana arrasa en els premis MTV Video Music amb vuit guardons de les seves onze nominacions i una actuació espectacular

Beyoncé es va coronar reina en la gala dels premis MTV Video Music (VMA) dilluns a la matinada, aconseguint vuit dels premis dels onze a què estava nominada i amb una espectacular actuació d'un quart d'hora que no havia estat anunciada prèviament, però que va deixar sense alè el públic que omplia el Madison Square Garden de Nova York. La cantant texana, de 34 anys, es va emportar, a més, el premi més important de la nit al millor vídeo per Formation, que evoca la violència policial contra el afroamericans.

D'aquesta manera, Beyoncé confirma el seu lideratge en el pop actual, enmig de la gira de més èxit de la seva carrera, que va passar per Barcelona fa un mes. A més del premi al millor vídeo, la cantant també es va emportar, entre altres, els premis al millor vídeo femení (Hold up), al millor vídeo de llarga durada (Lemonade) i a la millor fotografia (Formation). En la seva actuació en la gala, amb una producció molt cuidada, efectes visuals, canvis de vestuari i tocs de teatre d'avantguarda, Beyoncé va fer un popurri de diversos temes del seu últim disc, Lemonade.

L'altra protagonista de la nit va ser Rihanna, que va rebre el premi honorífic Michael Jackson Video Vanguard i que va ser l'encarregada d'obrir i tancar la cerimònia amb la seva música. La cantant de Barbados va pujar a l'escenari fins a quatre vegades, cantant alguns dels èxits més coneguts de la seva carrera com ara Please don't stop the music i Diamonds. El seu premi el va rebre de mans del cantant Drake, que en el seu discurs va confessar que estava enamorat de Rihanna des dels 22 anys. La parella va protagonitzar un dels moments virals de la nit, ja que Rihanna va esquivar un petó de Drake en el moment de rebre el guardó.

Una de les actuacions més esperades de la nit va ser la de Britney Spears, després de deu anys d'absència dels VMA. Malgrat això, el que va semblar clarament un playback no massa ben executat va decebre els espectadors. Tampoc va entusiasmar el raper Kanye West, un habitual de la gala, que, en lloc de cantar, va fer un discurs sobre temes com l'onada d'assassinats a Chicago i d'altres més frívols com les seves disputes amb Taylor Swift.

Un dels aspectes més criticats de la nit va ser l'absència d'homenatges i i mencions als desapareguts David Bowie i Prince, però el primer d'ells sí que es va emportar a títol pòstum el premi a la millor direcció artística per un dels seus últims vídeos, l'inquietant Blackstar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona