cultura

música

Festival

“És la millor programació de l'Acústica en 15 anys”

“Volem que es noti que celebrem l'aniversari”, diu Xavier Pascual, director del festival figuerenc, que tindrà lloc entre dijous i diumenge, amb una majoria absoluta de concerts gratuïts al carrer

“Volem recuperar l'esperit del festival que viu els seus grans moments al carrer. De fet, aquest any s'han reduït al mínim els concerts de pagament i només hi haurà el de Roger Mas, divendres al Teatre El Jardí, i dues actuacions de l'Acustiqueta, la d'Albert Pla i Tortell Poltrona i la de SP3. Amb una molt bona programació de carrer, l'Acústica és un dels pocs festivals urbans que queden a casa nostra i no és una festa major.” Ho diu Xavier Pascual, director del festival Acústica de Figueres, que enllesteix els preparatius per inaugurar dijous l'edició del seu 15è aniversari, que omplirà literalment de música el centre de la capital empordanesa, amb la Rambla i la plaça Catalunya com a escenaris principals.

“Aquesta és la millor programació de l'Acústica que hem fet mai en 15 anys d'història, perquè volem que es noti que celebrem l'aniversari”, explica Pascual. “Només amb els artistes que actuaran divendres a l'espectacle de celebració dels 15 anys, La banda sonora del nostre país, ja faríem una gran programació, però a més a més tindrem Marky Ramone, Muchachito Bombo Infierno, Kiko Veneno, Sidonie, Macaco, Adrià Puntí, Joan Colomo, Lluís Gavaldà i Trau, Dolo Beltrán i Jordi Busquets, Xarim Aresté, etc.”

Pel que fa a La banda sonora del nostre país, l'espectacle dirigit per Josep Thió i Valen Nieto reunirà divendres durant prop de dues hores a l'escenari de la Rambla (23 h) una dotzena d'artistes que es presenten com un autèntic “dream team” de la música catalana dels darrers quinze anys i que, a més a més, han estat molt vinculats a l'Acústica des dels seus orígens: els grups Sopa de Cabra, Mishima i Elefants i, tocant amb una banda base, Lluís Gavaldà, Sanjosex, Mazoni, Albert Pla, Els Catarres, Quimi Portet, Joan Dausà, Dolo Beltrán i Ernest Crusats (La Iaia) interpretaran un o dos dels temes més populars del seu repertori, per acabar amb una sorpresa final.

El festival s'obrirà dijous amb artistes emergents i el que Pascual anomena “la classe mitja musical catalana”. Són noms com ara Aspencat, Obeses, Doctor Prats, Est Oest, Animal, Joana Serrat, Marta Delmont i Pantaleó. Dijous també hi actuarà La Bambula com a guanyador del concurs Joan Trayter, i dissabte tindrà lloc la primera semifinal del Sona 9, amb Miaú, El Fugitiu i Lakaste, el grup de la cantautora figuerenca Núria Castelló. Diumenge serà el gran dia de l'Acustiqueta, amb Heavy per Xics –reforçats amb joves guitarristes de diverses escoles de música de la ciutat– i la gran cloenda a la Rambla amb l'Orquestra Di-versiones i el seu Fem el crio, en què col·laborarà la colla castellera de Figueres.

En la seva 15a edició, Acústica estrenarà dos escenaris: la balconada d'El Jardí, on actuaran Colomo, Beltrán, Aresté o Miqui Puig Dj, amb el públic seguint les actuacions des de la plaça Josep Pla, entre food trucks, un espai de còctels i les parades de la fira del disc de col·leccionista; i l'Acústica Market, a la plaça Ernest Vila –per als figuerencs, la plaça de la font lluminosa–, on es mostraran i es podran comprar les creacions de joves dissenyadors de roba, joies, etc., amb l'ambientació musical d'Adrià Giner Dj. “L'objectiu és que passin moltes coses i que el festival ofereixi als assistents un gran ventall de possibilitats i sigui el màxim d'acollidor possible”, remarca Pascual.

LA XIFRA

40
Més de 40
actuacions tindran lloc en 4 dies a la Rambla, les places Catalunya i Josep Pla, El Jardí i la plaça Dr. Ernest Vila (font lluminosa)

Mr. Ramone presenta el seu llibre

Marky Ramone , el bateria que més anys va marcar el ritme dels novaiorquesos i ja clàssics Ramones, actuarà divendres vinent a l'escenari de la plaça de Catalunya de l'Acústica (22 h, gratuït), entre José Domingo i Oques Grasses. Marky Ramone actuarà a Figueres amb els seus Blitzkrieg: un homenatge permanent a la seva banda original, amb els seus temes ultraràpids de menys de tres minuts que van marcar el naixement oficial del punk-rock.

Marky, únic supervivent de les formacions més conegudes dels Ramones, va ser un testimoni excepcional de la tumultuosa vida del grup de Queens, com n'ha deixat constància en el llibre Punk Rock Blitzkrieg (Mi vida en los Ramones), que també presentarà divendres al Museu del Joguet de Catalunya (18.30 h), acompanyat pel músic i escriptor Jordi Casals, en un acte coorganitzat amb Llibres Low Cost que completarà un gran dia punk.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Mercè Vidal, referent en l’estudi del noucentisme

barcelona
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA