cultura

cinema

Festival

Montgat arriba a la final d'un festival de cinema als EUA

La cinta documental explica el procés creatiu d'un disc fet per grups de música locals amb cançons sobre el poble

El documental Montgat, un portal creatiu cap al Maresme, dirigit per Andrea Vandelay, ha arribat a la final del World Music & Independent Film Festival (WMIFF), que es fa aquests dies a bord d'un vaixell de creuer que va salpar diumenge passat de Baltimore, als Estats Units. La cinta explica el procés creatiu del projecte Montgat encanta, Montgat em canta, un CD que aplega tretze temes musicals de grups de Montgat que tenen el poble com a tema de les peces. Avui està previst que es conegui el nom de la cinta guanyadora. El projecte montgatí competeix amb cinc pel·lícules més d'arreu del món en la categoria de millor curtmetratge documental. Per la seva directora el fet d'haver arribat a la final “ja és un premi”. Vandelay destaca que la cinta, a més d'explicar el projecte mitjançant els seus protagonistes, és també “una forma de mostrar Montgat al món” i assegura que la presentarà en altres concursos internacionals.

El projecte, engegat pel músic montgatí Manu Garcia, que va tenir el suport de l'Ajuntament de Montgat, té com a element singular que totes les cançons parlen del poble. Les tretze peces són un compendi d'estils que reflecteix la diversitat creativa del panorama musical montgatí. S'hi poden trobar peces de rock, pop, rap, jazz i fins i tot una havanera. Garcia diu que es tracta d'un “projecte únic” que ha implicat molts veïns del poble i on tots els músics ho han fet sense rebre res a canvi. Els beneficis de la venda del disc es destinen íntegrament a Càritas Montgat. Es pot adquirir per mitjà del web www.montgatcanta.com i de forma presencial al centre cívic de Montgat i als concerts que fan els diferents grups que participen en el projecte.

LA FRASE

Haver arribat a la final del World Music & Independent Film Festival ja és un premi per al projecte
Andrea Vandelay
directora del documental

Micromecenatge per fer avançar el projecte

El projecte Montgat Canta ha aconseguit aplegar 1.952 euros mitjançant una campanya de micromecenatge que es va tancar la setmana passada. Aquests recursos serviran per fer avançar el projecte, amb més promoció, perquè el documental es pugui presentar a més festivals. També els seus impulsors volen enregistrar vídeos musicals dels temes que componen el disc. De moment ja n'hi ha un, el del tema Sorra, que ha dirigit l'autora del documental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA