Cultura popular

Societat

Dos anys sense ‘tablaos’ a Barcelona?

La Plataforma de Tablaos Emblemàtics té els locals tancats des del juliol en equiparar-los a l’oci nocturn

Reclamen un pla de rescat per protegir el flamenc, patrimoni de la humanitat, i diuen que poden estar fins a 24 mesos tancats

La Plataforma de Tablaos Emblemàtics –formada pel Tablao Flamenc Cordovès, el Tablao de Carmen i Los Tarantos– va alertar, fa uns dies en una compareixença al Parlament, que les perspectives per als tablaos de Barcelona “són molt dolentes”. “La previsió és que estarem dos anys tancats o amb unes restriccions que farien inviable l’explotació d’aquests establiments”, va explicar Maria Rosa Pérez, representant de la plataforma. Pérez va demanar reconèixer els tablaos com a bé d’interès cultural especial i va reclamar al govern de la Generalitat i a l’executiu espanyol “mesures urgents”, com ara un pla de difusió, que ajudin a superar la crisi d’aquest sector. “Els tablaos són molt poc coneguts i quan ho són, és a través d’estereotips”, va lamentat en la seva compareixença en línia a la comissió de Cultura del Parlament, la setmana passada.

A través de connexió en línia, Pérez va assegurar que els tablaos són “la zona zero de la zona zero” i va destacar que comparteixen amb els teatres, cinemes i auditoris les restriccions d’aforament, les limitacions horàries i, ara, els confinaments municipals, però, a més, hi va afegir, comparteixen amb les sales en viu la “problemàtica de la prohibició” de les seves activitats: “Des del juliol, estem tancats perquè se’ns ha assimilat erròniament amb l’oci nocturn.”

Pérez també va demanar al govern català i a l’executiu espanyol “mesures urgents” que ajudin a superar la crisi d’aquest sector, que promociona el flamenc, patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. En concret, va reclamar una dotació econòmica especial per a aquest període de crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia