Música

Respiració assistida

Luz de Gas, Heliogàbal i Harlem retornen tímidament a l’activitat i l’Asacc i la Generalitat impulsen una segona edició del cicle Sala Cat

L’Asacc alerta que les sales “segur que no aguantaran” un any tan dur com el 2020

Petits brots verds a les sales de concerts, tot i que no suficients per revertir una situació complicadíssima que podria abocar-ne moltes a un tancament definitiu. “Un any com el 2020 és segur que no l’aguantaran”, alertava ahir Carmen Zapata, gerent de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc). Ahir, el Departament de Cultura i l’Asacc van anunciar una segona edició del projecte Sala Cat, que injectarà 200.000 euros provinents de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) en sales que vulguin –i puguin– fer entre els mesos d’abril i juny un mínim de dos concerts i un màxim de sis, amb un aforament màxim del 50%. La iniciativa, que el mes de desembre passat es va traduir en 100 concerts en 40 sales catalanes, però, posa en relleu que, sense ajudes d’aquesta mena, l’activitat en sales de concerts continua sent, tal com constata Zapata, “inviable”. “Per a algunes sales és impossible obrir si no és amb almenys un 70% de capacitat”, adverteix la gerent de l’Asacc, que assumeix que “trigarem molt” a arribar a aquest percentatge i a poder tenir gires nacionals o internacionals d’artistes amb certa normalitat. El dia 10 farà un any que a Razzmatazz i Apolo –dues de les sales on difícilment es podrà fer cap activitat mentre els concerts continuïn sent amb el públic en cadires i amb un màxim del 50% d’aforament– no s’hi celebra cap concert.

D’heroics actes de resistència, doncs, es poden qualificar algunes iniciatives anunciades aquests dies pel que fa a la música en viu. El Harlem Jazz Club, un dels petits locals més emblemàtics de Barcelona, torna a fer concerts els caps de setmana, des d’aquest mes de febrer, per a poc més de 30 espectadors; Luz de Gas preveu reobrir el dia 8 de març amb un cicle de set concerts contra la violència masclista protagonitzat, entre altres artistes, per Maria del Mar Bonet i Mayte Martín, i Heliogàbal, al barri de Gràcia, tal com ja fan Upload i Milano Jazz Club, engegarà el 8 de març un cicle en horari de vermut amb noms com ara David Carabén i Joan Colomo. L’Asacc, mentrestant, continua reclamant a les administracions paquets més grans d’ajudes com els que les sales de música en viu ja han rebut en països com ara França i Alemanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona