Patrimoni

La vil·la romana de Vilauba, bé cultural d’interès nacional

Després de 44 anys ininterromputs d’excavacions, finalment aquesta setmana el jaciment de la vil·la romana de Vilauba, de Camós, ha estat declarat per la Generalitat bé cultural d’interès nacional (BCIN), en la modalitat de zona arqueològica. La declaració comporta que a partir d’ara les actuacions i activitats que es projectin a la zona hauran de passar pel sedàs del Departament de Cultura.

En aquest espai s’hi han anat descobrint habitatges i edificis corresponents a una explotació agrícola d’entre els segles II aC i el VII de la nostra era, i actualment es considera un testimoni molt valuós sobre la vida quotidiana i les activitats d’aquella època en el món rural.

El recinte és propietat del Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles (CECB) i els ajuntaments de Camós, Porqueres i Banyoles. La recerca, dirigida pels arqueòlegs Pere Castanyer i Quim Tremoleda, es finança principalment amb recursos de la Generalitat i la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia