Art

Miró, Cuixart i Lagar s’incorporen al MNAC

Gràcies a un acord d’intercanvi de dipòsits entre el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i el Museo Reina Sofía, s’acaben d’incorporar a les sales de la col·lecció permanent del MNAC tres noves pintures de tres grans artistes: Joan Miró, Modest Cuixart i Celso Lagar.

Per la seva banda, el Museo Reina Sofía rebrà quatre obres de la col·lecció del MNAC: un Canals, un Urgell, un Nonell i una escultura medieval.

Pintura, oli sobre tela de Miró, és una obra de grans dimensions realitzada per l’artista després del seu retorn a Barcelona, el 1949, i mostra el llenguatge de maduresa de Miró. Aquest peça serveix d’entrada i eix per a les sales dedicades a l’art català de postguerra.

La pintura de Modest Cuixart, Omorka, del 1957, és una obra de gran format representativa del moment en què l’artista entra en l’abstracció informalista, un nou llenguatge amb el qual assoleix un gran èxit internacional.

Finalment, l’oli sobre tela La Guerra Civil, pintat per Celso Lagar el 1936, amb ressonàncies dels afusellaments de Goya, ja s’ha incorporat a les noves sales dedicades a l’art durant la Guerra Civil, a l’espai dedicat a les víctimes i al paper de la dona durant el conflicte, al costat del retrat de la miliciana Lina Ódena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia