Cultura

La poesia de J.S. Pons ressonarà a l’Escala

La trobada poètica i musical ‘Faula d’Orfeu’ reivindicarà avui el poeta rossellonès a la Mar d’en Manassa

El recital poètic i musical que, des de fa vuit anys, s’organitza cada estiu a l’Escala –els cinc primers a Empúries, els tres últims a la vila i dins del festival Portalblau– estarà dedicat aquesta nit al poeta rossellonès Josep Sebastià Pons i Trainier (1886-1962) i, concretament, al seu poema Faula d’Orfeu, que es posarà en escena a la Mar d’en Manassa (21.30 h, 5 euros). Les entrades es poden adquirir al web del festival ( Portalblau.cat ) i també aquest vespre a la taquilla del recinte. La guionista cineasta Rosa Vergés és la directora artística del recital, que té Eusebi Ayensa com a narrador; Carme Callol, Jaume Comas i Mercè Managuerra com a actors, i Jesús López i Nora Bosch com a músics. Rosa Ros ha dissenyat el vestuari.

Faula d’Orfeu és “un poema fortament existencial en què el poeta evoca la seva muller, Elena, morta trenta anys abans, a partir de la davallada d’Orfeu a l’Hades per recuperar (infructuosament) Eurídice”, explica Ayensa sobre el poema de Pons, “amb una estructura que recorda la d’un oratori musical i amb un contingut que la converteix en un autèntic testament literari”. Ayensa va editar la Poesia catalana completa de Pons, publicada el 2019 per Edicions de la Ela Geminada , i també és l’autor del llibre La mel del record: Estudi i edició crítica de la ‘Faula d’Orfeu’, de Josep Sebastià Pons, publicat el 2018 per la Universitat de Perpinyà.

Dafné Kritharas, ajornada fins al 2022

Amb el recital d’aquesta nit s’obre la programació de Portalblau a l’escenari de la Mar d’en Manassa, on aquest cap de setmana actuaran Suu, Manu Guix i Judit Neddermann, tots tres concerts amb les entrades ja exhaurides. A més, el concert que hi havia d’oferir dimarts vinent la cantant francogrega Dafné Kritharas s’ha hagut d’ajornar fins al Portalblau 2022 per problemes logístics derivats de la pandèmia.

Encara queden entrades disponibles per al concert que la cantant i compositora barcelonina Alba Carmona portarà a terme dilluns vinent a la Mar d’en Manassa, per presentar-hi l’espectacle Canciones de folklore, estrenat en l’última Fira Mediterrània, en què “homenatja els cants populars partint de la música tradicional espanyola i el flamenc i viatja cap a altres llocs del món”, amb una visió contemporània.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.