Música

Arjau obre les celebracions del 25è aniversari

El grup palafrugellenc d’havaneres publica ‘ADN. Diari de bord’, que inclou 2 temes amb la Simfònica de Cobla i Corda

El grup palafrugellenc d’havaneres Arjau ha iniciat les celebracions del seu 25è aniversari, que culminaran l’estiu del 2022, amb la publicació del seu cinquè disc, ADN Arjau, 25 anys-Diari de bord (Música Global), plantejat com “un tribut als cantants i músics que han fet gran el cant de taverna i l’havanera”. El disc, que s’obre amb la gravació d’una presentació de Càstor Pérez (1955-2010), inclou 17 cançons que donen forma a “un viatge per la història musical de la formació”, incloses dues peces, El meu avi i Tamariu, enregistrades amb la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, la formació única al món que suma els efectius de la cobla La Principal de la Bisbal i els de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

Jordi Grau i Segarra. Jordi Rubau i Andújar i Josep Maria Batlle i Rosés formen actualment Arjau , grup que va fer el seu bateig professional el 22 de març de 1997 a l’emblemàtica taverna La Bella Lola de Calella de Palafrugell. Durant el seu quart de segle de vida, Arjau ha actuat a Cuba, Holanda, Escòcia i diferents punts de Catalunya i la resta de l’Estat. En el seu currículum destaquen també, per exemple, les seves sis participacions en la prestigiosa Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell.

La presentació oficial del nou disc va tenir lloc el 16 de juliol passat en la Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni, amb la col·laboració d’alguns músics que han estat vinculats al grup com ara Ricard Balil, Fonso Carreras, Xiqui Ramon i Josep Bastons, els quals han participat en la gravació d’alguns temes del nou disc, on també es recupera una cançó enregistrada amb Càstor Pérez, En la barqueta. L’espectacle ADN Arjau, 25 anys-Diari de bord es repetirà el 15 d’agost a Platja d’Aro, dins dels actes de la festa major, i després serà itinerant per diferents teatres de Catalunya durant els mesos vinents, fins a la cloenda del 25è aniversari, l’estiu vinent.

El grup Arjau dedicarà una part dels beneficis d’aquest disc a la Fundació Lluita Contra la Sida i les Malalties Infeccioses , que presideix el doctor Bonaventura Clotet. Conscients de la gravetat de la situació que estem patint arran de la pandèmia, els components d’Arjau volen fer així la seva contribució a la societat, “amb l’anhel que no torni a faltar mai més la música en directe, que és un dels motors imprescindibles de la cultura”. Arjau també actuarà dilluns vinent en la festa major de Parlavà, el dijous 5 en la Cantada d’Havaneres de l’Escala i el dia 14 en la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia