Llibres

L’olotina Maribel Torres presenta la nova aventura d’Adriana Miralles

La popular detectiva investiga a ‘Aquí mano jo’ (Llibres del Delicte) la mort d’un escriptor d’èxit

Gira a l’entorn, però, de les agressions a les dones

Adriana Miralles és una detectiva que l’escriptora olotina Maribel Torres va convertir en la protagonista de la novel·la amb què va endinsar-se per primera vegada en el gènere negre. Va ser a El despertar del navegant. Ara, Miralles, un alter ego en alguns aspectes de la seva creadora, és un personatge de referència d’aquest gènere gràcies a Llibres del Delicte, l’editorial barcelonina.

En el cas d’Aquí mano jo, un escriptor d’èxit demana a la detectiva que investigui les amenaces que rep, al darrere de les quals creu que hi ha un grup de dones que s’han rebel·lat contra la seva última obra, en què tracta sobre un cas real de violació. Poc després ell apareix mort. L’Adriana, doncs, s’haurà d’infiltrar i investigar al voltant del servei de neteja de l’hotel on es va trobar el cadàver per descobrir un món ple de pressions, explotació i abusos.

En aquest cas, Adriana Miralles comparteix protagonisme amb en Ramon, un agent dels Mossos d’Esquadra que és la seva parella i que, a causa de la confidencialitat de la seva feina, a vegades és una ajuda i en d’altres no. I també un personatge entranyable, en Pau, el seu jove soci informàtic, un hacker, que li dona suport. “Tenia ganes de parlar de per què una violació arriba al judici i qui jutgen és la dona agredida”, explica Maribel Torres. Ella mateixa hi afegeix que, també la va inspirar la lectura que feia temps va fer de Las que limpian los hoteles, d’Ernest Cañada, que pivota sobre l’eix de l’explotació laboral que viuen les dones en aquest sector.

LES FRASES

El títol és un himne a l’empoderament de les dones, en un sistema en què l’home mana sobre la dona i en què la dona sempre és jutjada
La trama gira al voltant de les agressions a les dones, sobretot les de gènere
Maribel Torres
escriptora de novel·la negra

Corrupció immobiliària i medi ambient

La primera incursió en la novel·la negra de Maribel Torres amb El despertar del navegant tracta sobre la febre urbanística a la Costa Brava. A la novel·la, no hi ha cap assassinat, però sí, segons explica l’escriptora olotina, la descripció de molta corrupció en tots els àmbits relacionada amb el boom immobiliari. La lluita de Salvem Castell de Palamós és un dels temes del llibre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona