Llibres

5a edició del Black Mountain Bossòst

Bossòst és una localitat de la Val d’Aran amb poc més de mil habitants on, per cinquena vegada, aquest any del 6 a l’11 de setembre, tindrà lloc el Black Mountain Bossòst, un festival cultural, comissariat pel prolífic escriptor José Luis Muñoz, en què hi ha novel·la i cinema negre, però també teatre, òpera, fotografia, jazz, gastronomia, senderisme, poesia, novel·la històrica...

Pel que fa a la part de llibres, està prevista la presència –com a tertulians o presentant novetats– de noms com ara el jutge mediàtic Baltasar Garzón, el veterà novel·lista Juan Madrid, la criminòloga Paz Velasco, el periodista i novel·lista Fernando Martínez Laínez i, entre molts altres, fins a arribar a la cinquantena, escriptors com ara Alfons Cervera, Susana Hernández i Mariano Sánchez Soler, que rebrà el premi a la trajectòria literària.

El festival, que també organitza actes a Vielha, té previstos tres homenatges. Un a John Le Carré, que va morir a finals del 2020; un altre a Patricia Highsmith, de qui es commemoren els 100 anys del naixement, i el tercer a l’autor Carlos Pérez Merinero, novel·lista de gènere negre i guionista de cinema considerat maleït.

Pel que fa al cinema, un dels puntals del festival, es projectaran, i diversos especialistes comentaran, films com ara El espía que surgió del frío, dirigida per Martín Ritt; El jardiner fidel, de Fernando Meirelles; El amigo americano, de Wim Wenders, i Estranys en un tren, d’Alfred Hitchcock. Com sempre, totes les activitats seran gratuïtes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia