Llibres

Toni Sala, Marta Pontnou i Xavier Bertran seran al Das Festival de literatura

La trobada a la Cerdanya serà dijous a la tarda, organitzada per l’Ajuntament i el digital de cultura Núvol

Es reprèn després de la pausa de l’any passat

El festival de literatura de Das, a la Cerdanya, torna aquest dijous després de la interrupció de l’any passat a causa de la pandèmia. Organitzat per l’Ajuntament de Das en col·laboració amb Núvol , el digital de cultura, reunirà en aquesta edició l’escriptor i actor Xavier Bertran, amb els monòlegs de la sèrie Reinventats; Marta Pontnou, “feminista irreverent i advocada del goig i del desig”, que conversarà sobre el seu últim llibre, Sexe ficció (Rosa dels Vents), amb l’editor de Núvol, Bernat Puigtobella, i finalment l’escriptor Toni Sala, que hi presentarà Una família (L’Altra), una memòria excepcional dels anys que els pares i l’avi matern van regentar una hípica i un hotel a la Costa Brava que és també el retrat d’una generació formada i disgregada en el boom turístic dels setanta i vuitanta.

La trobada començarà a les 7 de la tarda, però no al safareig de Das, com era tradicional, sinó a la carpa de festa major, al costat de l’ajuntament. L’entrada és gratuïta però cal inscripció prèvia a través d’un formulari disponible al Núvol (nuvol.com). La sessió l’obrirà Xavier Bertran, molt conegut per haver encarnat Lo Cartañà i per la seva capacitat de crear personatges a partir d’idiolectes, com el televisiu Biel Binimelis o el teatral Guillermo Gallardo. Al festival hi aportarà la visió satírica del món pandèmic que publica setmanalment a Núvol aquest estiu dins la sèrie Reinventats .

Tot seguit intervindrà Marta Pontnou, productora televisiva i assessora d’imatge dels líders d’ERC des del 2017, que ha anat construint a Núvol un discurs contra les cotilles que engavanyen les dones, tant en les relacions amoroses o familiars com en l’àmbit professional. Finalment, Toni Sala parlarà del seu últim llibre, unes memòries construïdes com un tríptic al voltant del pare, la mare i l’avi, en què ell mateix constitueix un vèrtex commovedor que abraça des de la infantesa a l’adolescència.

El Das Festival també ha programat l’actuació del duet musical Arannà, format per Lara Magrinyà i Anna Sala, totes dues estudiants de piano clàssic a l’Esmuc que al final de la seva formació van decidir crear un projecte musical propi en què Magrinyà canta i Sala s’encarrega dels teclats i les veus.

El festival també reservarà un espai per recordar Rossend Arús i Arderiu (1844-1891), periodista, dramaturg i maçó català, fill de Das, a qui es deu la construcció de la Casa del Comú, un dels signes d’identitat del poble. Xavier Serrat i Cristina Elizalde Maragall faran una lectura de textos dramàtics d’Arús, presentats per Bernat Puigtobella, coordinador del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona