Cinema

Estrelles al cel de Sant Sebastià

El festival celebra des de demà una 69a edició que recupera les visites d’actors i directors internacionals

Johnny Depp, Marion Cotillard, Jessica Chastain i Penélope Cruz seran enguany al certamen

Jessica Chastain, Javier Bardem, Penélope Cruz, Charlotte Gainsbourg, Johnny Depp, Marion Cotillard, Vincent Lindon i Stanley Tucci són algunes de les estrelles que es deixaran veure aquest any al Festival de Sant Sebastià, que s’inaugura demà amb més bones perspectives que fa un any. El certamen basc es va poder celebrar el 2020 sota unes mesures de seguretat anti Covid molt estrictes, però pràcticament no hi va haver convidats estrangers (Johnny Depp ja va ser una excepció notable), es va reduir molt el públic de les sessions i es va suspendre la catifa vermella.

La vacuna, la millora de tots els indicadors de la pandèmia i la política de continuar mantenint importants mesures preventives han afavorit l’assistència de les estrelles americanes, europees i espanyoles esmentades, i també d’un bon grapat de cineastes de primera línia. Destaquen en primer lloc els francesos: Laurent Cantet competirà amb Arthur Rambo, i François Ozon presentarà Tout s’est bien passé a la secció Perlak, on també es podrà veure la darrera Palma d’Or de Canes, Titane, de Julia Ducournau. L’escriptor i cineasta Emmanuel Carrère presentarà En un muelle de Normandía, protagonitzat per Juliette Binoche, que no assistirà al festival. Sí que vindrà, en canvi, Vincent Lindon, que protagonitza Undercover, a concurs, i Charlotte Gainsbourg, que ha dirigit un documental sobre la seva mare, Jane Birkin, que es titula Jane par Charlotte (a la secció Perlak).

El cinema català estarà poc representat a la secció oficial, després d’una dècada en què han triomfat films com Pa negre, Elisa K, Els passos dobles, Entre dos aguas... La presència catalana es redueix a produccions importants com El buen patrón, que torna a ajuntar el tàndem format per Fernando León de Aranoa i Javier Bardem 18 anys després de Los lunes al sol; Mediterráneo, dirigida per Marcel Barrena i protagonitzada per Eduard Fernández, i Las leyes de la frontera, de Daniel Monzón, que clausura el festival el 25 de setembre.

El Festival de Sant Sebastià tornarà a complir el seu paper de gran aparador dels millors films de la segona meitat de l’any del cinema estatal. A part dels títols a competició esmentats, Penélope Cruz inaugurarà la secció Perlak amb Competencia oficial, una sàtira del món del cinema protagonitzada també per Antonio Banderas i Óscar Martínez i dirigida pels argentins Gastón Duprat i Mariano Cohn. També a concurs, Jonás Trueba presenta Quién lo impide, Iciar Bollain s’atreveix amb el tema d’ETA i una trobada de terrorista i víctima amb la valenta Maixabel, Paco Plaza reivindica el gènere de terror com a cinema de prestigi amb La abuela i Manuel Martín Cuenca presenta La hija, amb Javier Gutiérrez.

Yimou i Davies

Entre altres noms menys coneguts, a la secció oficial competitiva destaquen el mestre xinès Zhang Yimou amb Un segundo, el britànic Terence Davies amb Benediction, l’actriu Jessica Chastain, productora i protagonista de Los ojos de Tammy Faye, i la peruana Claudia Llosa amb Distancia de rescate.

Altres presències destacades del festival, fora de concurs, són Alejandro Amenábar, que presentarà la sèrie La fortuna; el cineasta japonès Ryusuke Hamaguchi, amb dos films premiats a Canes i Berlín; Wes Anderson i l’esperat The french dispatch, i Paolo Sorrentino, amb la producció de Netflix È stata la mano di Dio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona