Música

Melissa Sanley, amb veu pròpia

La cantant empordanesa ha compost cançons per a Chic i la francesa Sheila, i avui actua a Figueres

Al Teatre El Jardí preestrenarà el seu àlbum de debut, ‘Song of my soul’, que sortirà al març

Quan la cantant francesa Sheila es va reconvertir com a diva de la disco-music amb el nom de Sheila and B. Devotion i l’èxit internacional de Spacer, produït per Chic (1979), Melissa Sanley encara no havia nascut. Però més de quaranta anys després, Sheila ha repetit la col·laboració amb Nile Rodgers –que va formar amb el desaparegut Bernard Edwards el grup Chic i The Chic Organization, un dels equips de producció més reclamats a finals dels 70 i principis dels 80– a Law of attraction, single del seu últim àlbum, Venue d’ailleurs, que torna a posar d’actualitat Sheila als 76 anys. Law of attraction, un tema ballable amb el segell i la guitarra de Nile Rodgers, ha estat compost per ell juntament amb Alexandra Forbes, Jerry Barnes i Melissa Sanley, la cantant rosinca que està desenvolupant la seva carrera artística entre els Estats Units i Europa i que també va ser coautora del tema I dance my dance, inclòs a l’últim disc de Chic, It’s about time (2018).

Paral·lelament a la seva carrera imparable com a compositora per a altres artistes, Melissa Sanley està desenvolupant també la seva pròpia trajectòria com a cantant solista: des del 2018 ha publicat una desena de singles digitals. Són cançons com ara My time, Live like samba, Mother Earth, OM, We are not afraid, We are the future, la nadalenca Christmas recipe i els dos temes que ha llançat aquest any, Undivided i The best of us. “Jo vinc molt del soul, però amb els anys et vas investigant a tu mateix i vas evolucionant, fins que acabes forjant el teu propi estil”, explica Melissa Sanley. La seva música és una combinació de “pop-rock, soul, música de banda sonora i balades potents”, però ella prefereix definir-la com a “positive pop” pel missatge cent per cent positiu i optimista que vol transmetre amb les seves cançons .

El març vinent, Melissa Sanley té previst publicar el seu primer àlbum, Song of my soul, que ja té enllestit des d’abans de la pandèmia, però que ha anat ajornant per buscar un moment més propici per al seu llançament. El disc, que inclourà només temes inèdits i no recuperarà cap dels singles anteriors, es preestrenarà avui en el concert que Melissa Sanley oferirà al Teatre El Jardí de Figueres (20 h). “Més que un concert és tot un espectacle, en què tot està molt pensat. A la primera part tocarem els singles ja editats i a la segona les cançons del nou disc”, explica Sanley, que estarà molt ben acompanyada a l’escenari pel bateria Quim Castelló, el guitarrista Maken Row i el baixista Fert. “Aquest és un camí llarg i complicat, però jo no vull fama, vull fer bona música”, diu Sanley , que aviat tornarà als Estats Units, on l’esperen nous projectes, com ara una cançó feta a mitges amb el discjòquei i productor japonès T-Groove.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia